Olt. Costel David, Dorina Mete și Niculina Stoican în spectacol de ziua localității Coteana

***Olt. Costel David, Dorina Mete și Niculina Stoican în spectacol de ziua localității Coteana***

Sărbătoare frumoasă și deosebită s-a pertrecut luni, 15 august în comuna Coteana când s-a desfășurat cea de-a XXV-a ediție a ,, Târgului fetelor de la Cotenița”.

De la „Târgul mireselor“ a rămas până astăzi obiceiul, ca la această sărbătoare să se prezinte unui juriu specializat lada de zestre a fetelor de măritat, care și în acest an a fost etalat în calești frumos împodobite alături de tinere îmbrăcate în costume populare tradiționale din Coteana, Vâlcele și Izvoare. 

 Președinta Juriului, Claudia Balaș de la Muzeul Județean Olt, în urma desfășurării secțiunii ,,Parada Mireselor”, a stabilit ca în acest an, câștigătoarea să fie o tânără din Coteana, punctând atât frumusețea costumului popular, dar și bogăția și autenticitatea obiectelor din lada de zestre a fiecărei mirese. Pe locul II s-a situat mireasa din Vâlcele, iar pe locul III cea din Izvoarele. 

 La sărbătoarea „Târgul fetelor de la Coteniţa“, care s-a desfășurat pe stadionul din localitate, Secția de Etnografie a Muzeul Județean Olt a prezentat o expoziție de obiecte de port popular, dar și de uz casnic din vremurile vechi. 

Tânărul și inimosul primar, Ionuț Dima, a adus pe scena amenajată special pe stadionul din localitate, nume sonore ale muzicii populare românești dar și din cea a muzicii ușoare. 

 Astfel că, evenimentul a continuat cu o serie de reprezentații artistice ale tinerilor din Ansamblurile folclorice din Coteana, Izvoarele și Osica de Sus, urmat de un program special oferit de interpreții Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului” din Slatina printre care am aminti pe Dorina Mete, Sorina Dinu, Gabriel Zăvoianu, Victorița Cică, Marinela Dobrițoiu, etc. 

 Chiar dacă norii storceau picături răzlețe de ploaie, cotenenii s-au distrat, până seara târziu, prinzându-se în hore și sârbe pe muzica îndrăgiților interpreți precum Costel David, Niculina Stoica, Olguța Berbec, Dorina Mete și Claudia Pavel.

 Spectacolul a fost organizat de ,,Music Show- Costel David” și prezentat de îndrăgitul realizator tv, Gabriel Coveșanu, alias Cove, care, spre bucuria celor prezenți a făcut un duet cu Costel David.

 La sărbătoarea localității Coteana au venit și autoritățile județene, precum Marius Oprescu, președintele CJ Olt, vicepreședinții Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, senatorul Siminica Mirea, deputații Cătălin Grecu, Marius Iancu, Emil Albotă, Adrian Chesnoiu fostul ministru al Agriculturii, secretari de stat, directori de deconcentrate, etc. Tot cu acest prilej, primarul Ionuț Dima și Consiliul Local au premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, pe cel mi tânăr cotenean dar și pe cel mai vârstnic consătean, o bătrânică de 98 de ani. Așadar, această zi destinată sărbătorii ,, Târgul Fetelor de la Cotenița”, desfășurată pe parcursul unei zile întregi, s-a încheiat seara, târziu cu un superb foc de artificii.

Primarul, Ionut Dima a promis ca anul viitor această sărbătoare de la Coteana să se desfășoare pa parcursul a două zile, una fiind destinată exclusiv ,,Târgului de fete de la Cotenița” .

Înregistrarea evenimentului o puteți viziona în exclusivitate la VGtv Regional. http://www.vgtvregional.ro

Redactor Georgiana Leulescu, op. Imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV, Georgia Sebeș.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s