Argeș. La Rucăr, o nouă ediție dedicată crescătorilor de animale  ,,Expopastoralis”

***Argeș. La Rucăr, o nouă ediție dedicată crescătorilor de animale  ,,Expopastoralis”***

 Autoritățile locale din frumoasa comună argeșeană, Rucăr vor organiza o nouă ediție a sărbătorii ,, Expopastroalis”, un eveniment dedicat crescătorilor de animale din zona muntelui, desfășurată în fiecare an în luna septembrie.

 Ionel Dulamă, primarul localității Rucăr a precizat că vor participa, ca de fiecare data sute de crescători de animale din toată zona de centru a țării.

Sărbătoarea specifică muntelui, Expopastoralis, va debuta  sâmbătă 17 septembrie 2022, cu o pardă a portului popular, a cailor frumos împodobiți, dar și a celor mai frumoși câini de stână, după care va urma o expoziție canină, eveniment organizat pe stadionul din localitate.

Primarul Ionel Dulamă a mai spus că ,,această zonă este renumită pentru creșterea animalelor, îndeosebi a mioarelor, astfel Fstivalul Expopastoralis are ca principal scop promovarea acestei îndeletniciri.

În prima zi de a festivalului ,,Expopastoralis” se va desfășura un concurs chinologic, unde vor fi prezentate și premiate cele mai frumoase exemplare de câini ciobănești.

 Seara se va încheia cu un recital exceptional al îndrăgiților interpteți Silvana Rîciu, Nicușor Ioniță și Wats” ap.

A doua zi, duminică 18 septembrie, se va desfășura un concurs de viteză cai după care va fi un concurs de frumusețe unde vor participa, pe lângă rasele de cai și cele de vaci și oi. Prezentarea animalelor se desfășura pe mai multe secțiuni, respectiv bovine adulte, tineret femel și mascul, ovine adulte, berbeci și tineret ovin.

În cadrul expoziției are loc si o secțiune de prezentare dedicată cabalinelor. Animalele aduse aici vor fi expuse nu doar pentru a fi admirate de vizitatorii târgului, ci și pentru a fi analizate de ochiul critic al membrilor unei comisii specializate. Cele mai frumoase exemplare vor fi premiate cu trofee, diplome și bani.

Artiști de renume la Zilele Rucărului

Pe scenă au mai urcat interpreți îndrăgiți de rucăreni, invitați special pentru acest eveniment de edilul localității, printre care am aminti pe  Maria Beatrice Băndoiu, Gabriel Dumitru, Olguța Berbec și Remus Novac, Gabriel Dumitru, Nelu Albu, Adina Roșca, Cătălin Doinaș, Marian Haiducu, Nicul Paleru și Leya D.

Primarul Ionel Dulamă, nu a uitat să felicite pe cele mai longevive familii care vor împlini 50 de ani de căsătorie, cărora le va oferi diplome, flori și premii în bani.

Festivitățile dedicate Zilelor Rucărului ,,Expopastoralis”, se vor încheia seara, târziu cu un minunat foc de artificii.

 Mai multe amănunte într-o înregistrare la VGtv Regional ( http://www.vgtvregonal.ro), luni 19 septembrie, după ora 18.00.

 Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s