Olt. Un fost cms. șef de Poliție dă lecții de moralitate administrației locale

***Olt. Un fost cms. șef de Poliție dă lecții de moralitate administrației locale***

Florin Cârstea, fost cms. șef la Poliția Rutieră Olt, s-a mutat la Brebeni, localitatea natală, unde face agricultură performantă dar și acte de caritate, atât aici, cât și în localitățile vecine. Pe lângă asta, are și un cabinet de psihologie la casa din Slatina, unde este profesor și pe care îl împarte cu soția sa, Venera. Are o familie frumoasă, cu doi băieți care sunt pe ,,picioarele” lor în București, cu joburi demne de educația pe care au primit-o. Chiar dacă activitățile private îi ocupă toată ziua, nu ezită să sară în ajutorul comunității locale, imediat cum află de o problemă a cuiva sau apărută pe undeva, dând un exemplu grăitor nu numai consătenilor săi, dar și administrației locale care, nu face mai nimic în acest sens. De curând, a curățat o cișmea stradală împreună cu câțiva consăteni și care a fost acoperită cu mâlul adus de ploile căzute în ultima perioadă. De fapt, nu e prima dată când igienizează, cișmelele stradale de unde vin și iau apă atât localnicii dar și mulți dintre slătineni. ,, Nu este prima dată când mă preocup de problemele comunității. Fac parte din Clubul Rotary, recunoscut pentru actele de caritate pe care le face în toată țară. Oamenii de aici, din Brebeni știu asta și de fiecare dată când mi-au cerut ajutorul, nu am ezitat să îl ofer necondiționat. Sunt fiu al satului, născut și crescut aici dintr-o familie modestă, dar foarte curată sufletește care m-a învățat să știu ce e respectul, să apreciez munca și oamenii pe care îi întâlnesc. Mama mea, care a împlinit anul acesta 79 de ani, este foarte încântată de ceea ce fac și se bucură când este întâlnită prin sat și lumea o felicită pentru ceea ce fac. Când a auzit că merg să curăț acea cișmea, a început să plângă de bucurie. Dealtfel, tot timpul, în toate localitățile din mediul rural, sunt probleme din cauza ploilor. Aici, fiind zonă de câmpie, printre dealuri e necesar să cadă doar 20-25 litri/mp și aluviunile să acopere drumurile și curțile oamenilor. Pământul o ia la vale pentru că am defrișat pădurile! Asta știm să facem de 30 de ani încoace: să defrișăm și să nu punem nimic în loc! Revenind la cișmeaua respectivă, unde accesul era aproape impracticabil și nu aveai cum să ajungi la cele două izvoare decât încălțat cu cizme. ” a ținut să precizeze fostul cms. Șef de Poliție, Florin Cârstea, adăugând că îi place viața la țară, îi place să lucreze pământul, îi place să trăiască printre oamenii simpli, dar să interacționeze și cu cei de la care are ce învăța și cu cine schimba idei.

Dezamăgit de decăderea agriculturii românești, Florin Cârstea a dat exemplu Olanda, unde terenurile agricole sunt organizate și muncite în sistem integrat și comasat, așa cum erau CAP-urile la noi, în vremea comunismului. Îi pare rău că la noi s-a distrus acel sistem și că mijloacele fixe, dar și mobile au fost distruse și furate, iar terenurile agricole vândute, în mare parte unor ,,șmecheri”.

Soluții de redresare a agriculturii românești, principlaul motor al economiei are destule, însă despre toate acestea vom vorbi în următorul interviu realizat pentru Grupul de Presă VGTV REGIONAL.

Pentru VGtv Regional a consemnat Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s