Siminica Mirea, senator Olt: PSD nu dorește economisirea forțată a energiei electrice! 

***Siminica Mirea, senator Olt: PSD nu dorește economisirea forțată a energiei electrice! ***

 Criza energiei electrice și a gazelor naturale, datorată exclusiv războului dintre Rusia și Ucraina, a făcut ca în majoritatea țărilor europene să fie luate măsuri drastice în ceea ce privește limitarea consumului.  Și dacă celelalte țări au găsit soluții fie de plafonarea prețurilor, fie de compensare consistentă, la noi în țară politicienii aflați la guvernare, încă bâjbâie.

 În timp ce ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu zice că trebuie să economisim energie și să ne cumpărăm ap arate electrocasnice și becuri care să consume puțin – chiar dacă această sugestie este foarte costisitoare- PSD este mai pragmatic și spune  că ,,Nu s-a opus și nu se va opune aspectului economisirii de energie electrică! Ne opunem, în schimb, economisirii forțate!”

Senatorul PSD Olt, Siminica Mirea a ținut să puncteze, într-o postare pe pagina sa de socializare că: ,,Întotdeauna consumul cumpătat de energie a fost susținut de către noi, iar eu sunt absolut convinsă că românii vor fi responsabili în această direcție, fiind vorba de propria situație financiară. Cei care își vor propune să reducă facturile o vor face fără să le spună guvernul!

Mesajul meu către oameni este simplu: faceți economie cât vă permiteți. Alături de colegii mei social-democrați, avem în plan acordarea de stimulente celor care fac economie, dar în niciun caz nu putem forța pe nimeni să facă asta. Statul NU are dreptul de a limita și de a sancționa, ci din contră, poate stimula economisirea prin compensarea prețurilor la cei care se încadrează într-o anumită limită de consum.

Să nu uităm că România este singurul stat european care a trăit experiența de întreruperi deliberate de energie electrică și gaze naturale, realizate de autoritățile comuniste pentru limitarea consumului cetățenilor. Nu ne putem reîntoarce la acele vremuri! Lupta pentru libertate la Revoluție a avut drept scop principal dreptul de a ne autodetermina propria viață.”

Deci, mesajul social-democraților este foarte clar prin vocea senatorului Siminica Mirea: nu ne mai putem întoarce la acea perioadă în care totul era raționalizat, cu toate că, dacă stăm bine și analizăm, pe vremea aceea au fost construite foarte multe hidrocentrale și termocentrale, fapt ce a dus ulterior la independență energetică. Nici acum nu am avea probleme dacă, în loc de subvenții sau plafonări ale prețurilor, s-ar continua finalizarea unor hidrocentrale sau ale termocentralelor, dându-se drumul și minelor de carbune.

 În luna martie a acestui an, Siminica Mirea preciza că PSD anticipase încă de pe atunci problemele iscate de criza energetică și printre soluțiile găsite se afla punerea în funcțiune a unor hidrocentrale abandonate, în care s-au investit sute de milioane de euro din bani publici. ,,Proiectul nostru prevede scoaterea din zona ariilor protejate a amenajărilor hidrotehnice și asigurarea unei distanțe de protecție de 100 de metri între acestea, rezolvând totodată reluarea investițiilor majore (Răstolița și Valea Jiului-hidrocentralele Bumbești și Dumitra).
Ca rezultat, prin finalizarea construcțiilor acestor hidrocentrale, peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate, tot timpul, cu energie electrică.”
a mai adăugat senatorul Siminica Mirea.

 Din păcate, Legea nu a mai ajuns la promulgare de către președintele Iohannis pentru că a fost atacată la CCR de parlamentarii USR.

Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s