Editorial. România- o națiune îngenuncheată, distrusă și lovită din temelii

***Editorial. România- o națiune îngenuncheată, distrusă și lovită din temelii***

Eu cred că ar trebui să înțelegem că noi suntem direct responsabili pentru ceea ce ni se întamplă. Guvernanții noștri n-ar putea face nimic fără sprijinul și concursul nostru. Îmi cer iertare pentru afirmația că o națiune care este îngenuncheată lovește la bază, lovește în temelie. A lovit în scoala, a lovit în biserică, ceea ce înseamnă că, încetul cu încetul, reușesc să ne îndepărteze de tot ce este cel mai de preț lucru pentru acest popor. Peste tot este un dezastru! Trebuie să numesc norocoasa generația mea că a fost pregatită de cadre didactice care au studiat în perioada interbelică; ori generațiile de astăzi sunt vitregite de soartă pentru că au fost pregătite de cadre didactice care au studiat în perioada comunista. Și uite cum acești oameni au putut aduce acest dezastru începând cu anii”45, dovadă că nu-și iubesc țara și poporul, românii singuri s-au răspândit în lume. Nici ei nu știu de ce pleacă! Am văzut un reportaj destul de dureros în care, un olandez spunea că nu înțelegea de ce românii pleacă din țara lor, atât de frumoasa?

Dumnezeu ne-a dăruit foarte multe bogății dar nu am știut să le prețuim. Pe unele le-am înstrăinat, de altele ne-am bătut joc și continuăm să o facem, timp în care ne plângem că ne este greu, că ne este rău.

Poporul trebuie să se trezească și să se apuce serios de treabă pentru că nimeni nu va putea și nu va vrea să facă curat în ograda noastră, cei care ne înstrăinăm chiar și proriul suflet. De tot ceea ce se întâmplă, vina este a noastră și ne aparține în totalitate pentru că acoperim cu foarte mare usurință ca acești oameni care ne conduc să ne boicoteze munca și să plătească, ba chiar să încurajeze lenea, impozitează greu munca, venit din care își fac pomeni electorale și-și finanțează campanile electorale.

Sunt destui oameni apți de muncă, și cu toate acestea, trăiesc din ajutoare sociale nerealizând că acei bani pe care îi primesc nu pică din cer, că nimic nu pică din cer, că nimic în lumea asta nu poate fi primit în mod gratuit, fără a fi plătit într-un fel sau altul. În această situație trebuie să se ia atitudine, să se stopeze acest dezastru socio-economic în care nu se mai poate trăi, să se pună stop vânzării terenurilor agricole care nu au fost vândute nici de guvernanți, nici de oamenii politici, ci de oamenii de rând pe sume modice.

S-a adunat în România un morman de fier vechi prin intrarea în țară a mașinilor second-hand care fac să curme viețile multor oameni nevinovați, fără să se ia vreo măsură. S-a creat o anarhie, o debandadă, dar spunem că mergem către o evolutie, când de fapt mergem în regres total.

Am fost și rămân un atașat înrăit al generației tinere pentru faptul că îmi doresc din tot sufletul ca acești copii ai României să rămână acasă, să nu mai plece peste granițe.

Este foarte trist că ne împingem vârfurile peste hotare și aleg, sau alegem să rămână lichelele. Problema este ca aceste lichele sunt cei care vor să schimbe viața prin “implicare”câtă vreme ei nu se implică și nu au nici un fel de atitudine evident că nimeni nu are nici un fel de interes ca să le facă un viitor, nici chiar părinții lor care din păcate, se pare că sunt proprii lor dușmani pentru că nu mai știu să-i povățuiască, nu mai știu să-i canalizeze. Îi duc la școli private unde plătesc sume destul de mari, unde cu facultate și master se întind cu studiile până la vârsta de 30 de ani, apoi le dă drumul în sălbaticie, fără nici o traiectorie, fără nici un viitor.

Viitorul unui copil este stricat, așadar de școală, de familie și societate după cum afirma Russovici. Se pare ca noi avem toate cele trei elemente care se suprapun ca într-o oglindă și a ținut destul de tare timp de mulți ani.

Cred cu ardoare că nu putem merge așa la infinit și cred totodata că și acești tineri să se trezească, să fie constienți de motivul pentru care merg la scoală, pentru ce și cum se pregătesc, care le este viitorul și către ce societate se îndreaptă.

Constatăm că timp de 30 de ani nu s-a creat nici o punte de legătura între școală și mediu economic, astfel că, pe acești copii îi amăgim că-i ducem la școală și-i pregătim, pentru ce? Nimeni nu știe și nu poate da un raspuns azi. Se pare că va veni vremea în care România să vrea să se salveze și nu mai are cum, pentru ca nu mai are forța de muncă ce necesită o calificare. Au disparut total școlile profesionale și cele de arte și meserii, chiar și liceele cu profil.

Doar cu ajutorul lui Dumnezeu ne mai putem salva din acest impas în care se află astăzi, România.

 Gheorghe Duduială

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s