Olt. ALRO și-a extins capacitatea de lucru și a mai înființat locuri de muncă

***Olt. ALRO și-a extins capacitatea de lucru și a mai înființat locuri de muncă***

 Vineri, 23 septembrie, a.c., a fost lansată o nouă linie de extruziune la Vimetco Extrusion, parte a companiei ALRO, ocazie cu careau mai fost înființate 75 de noi locuri de muncă, ceea ce înseamană că economia slătineană și în general, cea a Oltului va fi menținută chiar și în aceste momente de criză energetică.

Investiția a costat nu mai puțin de 10 milioane de euro, va crește capacitatea de lucru la 11.000 de tone pe an, atingâng o capacitate de 35.000 de tone până la sfârșitul acestui an.

 Recepția noii hale de producție a Vimetco Extrusion, s-a făcut în prezența președintelui CJ Olt, Marius Oprescu care a ținut să precizeze:„Evenimentul de astăzi are o semnificație puternică pentru comunitatea locală. Dincolo de cele 75 de locuri de muncă pe care ALRO le înființează, cu ocazia lansării noii linii de extruziune, momentul organizat de dumneavoastră dă un puternic semnal de stabilitate și mai alungă din temerile legate de viitorul ALRO în economia locală și națională. Istoria companiei ALRO se identifică cu istoria municipiului Slatina. Așadar, pentru Slatina, ALRO înseamnă, în primul rând, tradiție, dar și prosperitate și profesionalism. ALRO și Slatina au evoluat împreună și sper să meargă împreună pe același drum al dezvoltării și modernizării. Felicitări pentru noua investiție, care constituie garanția a noi locuri de muncă în județul nostru și reconfirmă poziția de top a ALRO în industria națională!”.  

 Reamintim faptul că ALRO Slatina, a trebuit încă de anul trecut să disponibilizeze sute de angajați din cauza crizei energetice, închizând trei hale de producție din cele cinci de Electroliză, conform deciziei în ședința Consiliului de Administrație din 27 decembrie 2021.

Alro este cea mai importantă unitate industrială din Slatina, care funcționează din anul 1965. Hala 9 a fost prima închisă, după 1990, după care au urmat și halele cu numerele 7 și 8.

 În prezent, sute de oameni, angajați ai ALRO, sunt în șomaj tehnic, pentru a găsi totuși o rezolvare a acestei situații sindicaliștii fabricii, sprijiniți și de colegi din țară, au protestat atât în Slatina, cât și la București.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s