***Olt. AJOFM Olt organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi***
Vineri, 14 octombrie, a.c.,ora 9.00, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, eveniment ce va avea loc în Slatina la Casa de Cultura a Sindicatelor şi în Caracal la sediul Agentiei Locale și are ca scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.
,,Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate de a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca aceștia să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupațiile cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung.
La acest eveniment, pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.” Se arată în comunicatul de presă emis de AJOFM Olt, în care se mai precizează că totodată a fost a demarată și acţiunea de contactare a agenţilor economici în vederea identificării unui număr cât mai mare de locuri de muncă vacante, din diverse de activitate, care să fie oferite participanţilor la bursă.
Astfel, agenții economici din judeţul Olt care doresc să participe la această acțiune se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, la sediul acesteia din Slatina, str. Prelungirea Crișan, nr 2, (tel 0249/438 595, e-mail ajofm.ot@anofm.gov.ro) sau la sediile agenţiilor locale şi punctelor de lucru ale acesteia din judeţ.
,,Precizăm că participarea la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este gratuită atât pentru angajatori, cât şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.”se mai punctează în comunicatul de presă.
Potrivit aceleiai surse la sfârșitul lunii august, rata șomajului era de 4,57 % fiind înregistrați 7.326 șomeri (din care 3.268 femei), rata șomajului fiind de 4,57% .
Din totalul de 7.326 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Olt, 768 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6.558 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 5.879 șomeri provin din mediul rural și 1.447 sunt din mediul urbană.
Aceiași statistică mai arată că șomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt (37,39 %), apoi șomerii cu nivel de instruire liceal (23,23 %), urmat de cei cu nivel de instruire și meseri. Șomerii cu nivel de studii postliceale reprezintă 1,01 %, iar cei cu studii superioare au o pondere de 1,49 %.
Georgiana Leulescu