Olt. Senatoul Liviu Voiculescu afirmă că PNL are soluții pentru criza economică și energetică

Olt. Liviu Voiculescu: Economia României a fost rectificată  pozitiv de la ,2% la 4,8% pentru anul 2022

Marți, 27 septembrie

Prognoza începutului de an a FMI pentru economia României a fost rectificată pozitiv de la 2,2% la 4,8% pentru anul 2022, a ținut să precizeze pe pagina sa de socializare, președintele PNL Olt, senatorul  Liviu Voiculescu. Astfel, noua prognoză de creştere economică reprezintă o confirmare a abordării corecte pe care Guvernul României o are în raport cu situaţia de la nivelul întregii Uniuni Europene, o recunoaștere a deciziilor de politică fiscal-bugetară şi financiară avantajoase și a reformelor cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
În plus, măsurile de sustenabilitate fiscală, alături de managementul investiţiilor publice şi consolidarea bugetară contribuie semnificativ la asigurarea stabilităţii economice a României.

 Georgiana Leulescu

––––––––––––

Olt. Senatorul Liviu Voiculescu asigură elevii că Guvernul României garantează funcționare școlilor pe timpul iernii

 Luni 26 septembrie

Autoritățile locale din toată țara sunt alarmate de faptul că trebuie să trebuie să asigure  Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului „Masa Caldă”, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României.
În acest sens, în contextul crizei energetice și a previziunilor sumbre pentru consumul de energie din perioada sezonului rece, Guvernul României garantează că vor fi asigurate condiţii optime de funcţionare a şcolilor în perioada rece, asigurând plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie.
De altfel, proiectul Legii educaţiei „România Educată” prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din unitățile de învățământ, din care se acoperă cheltuielile cu energia. Prin urmare, orice demers privind reducerea temperaturii ambientale în unitățile de învățământ contravine dreptului la educație.

Georgiana Leulescu

–––––––––––––––-

Olt. Liviu Voiculescu: Ministerul Cercetării și APDR demarează caravana digitalizării

 Joi 22 septembrie 2022

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei și Ministerul de Finanţe se vor uni într-un efort comun pentru a identifica și soluționa problemele care împiedică implementarea procesului de digitalizare în multe zone din țară. Asta în condițiile în care partea de digitalizare din Planul National de Redresare și Reziliență acordă un interes deosebit investițiilor în digitalizare în toate marile domenii de activitate, în timp ce Comisia Europeană se așteaptă ca toate investițiile în digitalizare incluse în PNRR să genereze o creștere a competitivității în România și o îmbunătățire a eficienței economice.
Astfel, pe 1 octombrie Ministerul Cercetări i împreună cu Autoritatea Pentru Digitalizarea României şi Poşta Română vor demara o caravană a digitalizării, care va avea drept țintă în special comunităţile mai mici (oraşe, comune), cu scopul de a afla nevoile autorităţilor locale în domeniul digitalizării și a oferi sprijinul necesar.

Georgiana Leulescu

–––––––––––––––––––––––-

Olt. Senatorul PNL Liviu Voiculescu: Prima cerere de plată prin PNRR a fost aprobată de CE

Vineri, 16 septembrie 2022

Comisia Europeană a avizat pozitiv prima cerere de plată din PNRR pentru România, în valoare de 2,6 miliarde de euro.
Este rezultatul efortului coordonat la nivel guvernamental, concretizat în îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate de Guvern pentru ultimul trimestru al anului trecut și transpuse în reforme demarate în mai multe domenii” – Nicolae Ciucă, premierul României.
Cererea a fost depusă la sfârșitul lunii mai a acestui an urmând ca, în această toamnă, să fie înaintată o nouă cerere de plată din bugetul prevăzut prin PNRR pentru economia românească.

Georgiana Leulescu

––––––––––––––––––––––

Olt. Senatorul  Voiculescu afirmă că se simplifică obținerea cazierului judiciar

 Miercuri 14 sept 2022

Conform unei statistici, peste 2 milioane de români solicită anual cazierul judiciar, iar în prezent demersurile pentru obținerea documentului se fac la ghișeele Poliției. Pentru a pune mecanismele de digitalizare în slujba cetățenilor, obiectiv prioritar al partidului Național Liberal, și a simplifica obţinerea certificatului de cazier judiciar, deputații PNL George Tuţă şi Sebastian Burduja au propus printr-o inițiativă legislativă ca cetățenii sau firmele să poate primi de la instituțiile statului cazierul judiciar în mod gratuit și în formă electronică.


,,Alături de peste 70 de colegi parlamentari, mi-am declarat prin semnătură sprijinul pentru susținerea acestei inițiative legislative, care a fost înregistrată pentru dezbateri și aprobare la Camera Deputaților. Dacă va fi aprobată, procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar se vor stabili în termen de 3 luni, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Cercetării.” A declarat senatorul PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s