Editorial. E nevoie să ne trezim din letargie, e timpul!

***Editorial. E nevoie să ne trezim din letargie, e timpul!***

“Lichelele lor, valori nationale”-ca să vadă generația viitoare, pentru care am o stima deosebită, cum noi, cei mai maturi, le lăsăm o sărăcie cruntă, o societate imorală, nesigură, o societate cu instituții în disoluție totală, iar acești oameni care ar trebui să respecte și să asigure integritatea națională, batjocoresc prin faptele și atititudinea lor întreg poporul român, care îi plătește cu lefuri onorabile și mai târziu cu lefuri speciale, pe care îi batjocoresc și îi umilesc fără să merite asta, măcar pentru demnitatea de care a dat și da în continuare întreg neamul românesc. Cred că vom putea scăpa de aceasta pătura a lichelelor dacă facem o introspecție totală a situației naționale, clasa politica continua la distrugerea națională, însă uită că poporul este sămânța, nu poate fi distrusă de la an la an, oricât s-ar încerca, poporul la un moment va înțelege că răbdarea are o limită, cum și cu toleranață.

Clasa politică a lovit cu abilitate în instituțiile de baza ale societății, lovesc în scoala, lovesc în biserică, îngenunchează valorile naționale. Această disoluție națională survine din totală dezinformare a poporului care a crezut în minciună, care deși vede situația actuală, însă continuă să traiască în anestezie totală. Putem ieși din această stare pornind spre exemplu de la resursele petrochimice, care au fost date străinilor, pe care apoi le cumpărăm; stupid.

Au vrut să ne facă umili, să nu mai putem vedea ce se întâmplă, să devenim umili, astfel încât să nu avem curajul să le strigăm în față, că așa nu mai putem continua. Cu cât ne sărăcesc mai mult cu atât devenim mai supuși, mai umili, și mai fără demnitate.

Mai mult de 5 milioane de români au plecat din țară. În toate instituțiile statului sunt angajați ei cu ai lor, au format familii, s-au nășit, s-au cuscrit…

Ne aflăm într-un război tacit al sărăciei și umilinței. Secretul regenerării societății românești este tânăra generație cu care am contact și pentru care am deosebit respect, dar cu părere de rău spun că încă din școala ei sunt învățați să aibă această stare de letargie, de a nu se implica în activitățile sociale.Tinerii prin abilitatile și inteligența lor pot realiza lucruri frumoase.

Dacă privim cu atenție, vom observa că nu numai societatea românească este bolnavă, ci întreaga Europa, pentru că fundamentul este șubred, pentru că nu s-a mers pe o dezvoltare reală, echitabilă ci a mers pe dezvoltarea unui grup de state, iar pe restul le-a aruncat în mizerie, în sărăcie, corupție, nepăsare, nesiguranță și asta denotă că Europa nu este clădită corect. Mai mult decât atât, nu poți să faci o Uniune Europeana fără un cer comun: avem mai mulți Dumnezei, avem mai multe culturi, mai multe gândiri…

Avem mult de lucru dar sunt convins că așa cum am mai salvat odată Europa, tot noi, românii, tinerii noștri mai sunt capabili să salveze Europa, să salveze România.

Gândim superficial! De ce? Pentru că așa ni s-a cultivat și se continuă sistematic la acest mod de gândire al poporului, există o anumită aripă a presei care cultivă nepăsarea, cultivă indolența, cultivă ura! Ceea ce este cel mai dureros, este faptul că suntem un popor plin de ură! Este o constatare, motiv pentru care ultima carte e care am scris-o se numește ,,De ce ești trist popor român?”.

 Văd o mare tristețe a oamenilor, egoism și răutate în același timp, starea de neimplicare și nu întâmplător spun și de neimplicare, pentru că, pornind de la un exemplu aparent banal poate veți avea ocazia, dacă nu chiar ați văzut astfel de situații în care un om căzut în stradă va fi trecut neobservat de către semenii lui. Nu contează motivul pentru care cazi, datoria morală a fiecăruia dintre noi este să ne pese, să demonstrăm că suntem buni creștini, buni români.

 Sentimentul de ură aproape că ne este dictat, pentru că le folosește, pentru că ei au cultivat minciuna pe care au adus-o a rang de virtute naționala; de aceea suntem astfel cotați în întreaga Europă-un popor de leneși, un popor de mincinoși și de hoți.

Un mare segment din populația României nu mai muncește, li s-a cultivat acest handicap încurajați fiind cu ajutoare sociale deși sunt persoane apte de muncă, astfel fiind împinși să trăim fără demnitate, fără pasiune și într-o continua umilința. Acesta este etalonul poporului român pe care clasa politica îl dorește, pentru ca ei, lichelele din fruntea statului au nevoie de o așa societate bolnavă, fiindcă le facilitează minciuna și hoția.

Noi, poporul suntem complice la starea în care ne aflam acum, pentru că am acceptat și am tolerat lăcomia și dorința de distracție a clasei politice. Este necesară o curățenie generală, începand cu clasa politică, căreia trebuie să i se ceară socoteală cum, de unde și din ce au nenumarate proprietăți în țară și în afara ei, de unde bunurile materiale și conturile destul de substanțiale. Și rezolvarea situației constă în confiscarea averilor exorbitante cu care să se înceapă redresarea economiei și apoi pedepsirea faptelor lor. Asa vom putea apoi crea locuri de muncă și apoi vom asista la o revenire în masa a celor multi plecați să muncească în țările Europei.

E nevoie să ne trezim din letargie, e timpul!

 Gheorghe Duduială

Publicitate

2 comentarii

  1. Mulțumim frumos! Asa sperăm și noi, ca lucrurile să ia o altă direcție și anume aceea pe care oamenii corecți, cinstiți, patrioți și responsabili să iasă în față și să refacă lumea pe care ne-o dorim cu toții!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s