Argeș. Săptămâna Sportului European la Pitești și Mioveni

***Argeș. Săptămâna Sportului European la Pitești și Mioveni***

 Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș a fost prezent la deschiderea Săptămânii Europene a Sportului la Mioveni și la Pitești, eveniment care s-a desfășurat săptămâna trecută.

Cu această ocazie a susținut și o conferiță de presă alături de  viceprimarul  Mioveniului Ciprian Turlea și de subprefecții Bogdan Minciulescu și Ciprian Neculaescu,  precum și de campioana olimpică, Maricica Puică.

 ,,Sunt emoționat și onorat să fiu alături de o fostă campioană olimpică, un model demn de urmat inclusiv pentru cei care fac sport de agrement. Mi-aș dori, ca și prin puterea exemplului, să avem sportivi care să vă calce pe urme în viitorul apropiat. O spun cu anumită amărăciune, pentru că la ultima olimpiadă rezultatele nu au fost întocmai cele pe care le așteptam. Vedem acum un anumit reviriment, cel puțin la sporturile individuale.

O acțiune precum cea de astăzi nu poate decât să aducă plus-valoare, pentru că am păcătuit cu toții în ultimul deceniu printr-o lipsă de atenție în privința sportului juvenil. Consiliul Județean Argeș va aloca  CS Mioveni pentru patru secții de juniori 50.000 de lei. Este un început de colaborare și sunt convins că vom colabora și în anii următori, tot așa cum susținem activitatea și la alte cluburi de perspectivă din județ. Este important să permanentizăm și să promovăm astfel de acțiuni, pentru că schimbarea începe cu fiecare dintre noi.” A precizat, printre altele, Adrian Bughiu.

 Vizita a continuat și la Pitești, unde au fost prezenți și primarul Cristian Gentea și inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu. Aici, Adrian Bughiu, a ținut să puncteze faptul că importanța acestei acțiuni la nivel european, evidențiind faptul că procentul românilor care fac sport, comparativ cu media europeană este unul infim.

,,Am fost partener în cadrul acestui proiect încă de la debutul lui, în 2013. Avem aici partenere o serie de entități care nu ar trebui să lipsească de la niciun eveniment de asemenea importanță. Este important ca orice proiect cu o ciclicitate să fie susținut, indiferent cum se numește.

Deși este un proiect european, el pleacă și de la o serie de realități din țara noastră. Conform unor studii, doar 6% dintre români fac sport, în comparație cu media europeană care este de peste 40%. Aceste cifre ar trebui să ne ridice niște semne de întrebare. Ar trebui să găsim soluții pentru că aceste probleme care derivă din lipsa de mișcare sunt unele destul de grave din punct de vedere al sănătății populației.

Încă de la debutul mandatului actualei conduceri a Consiliului Județean ne-am stabilit ca prioritate să susținem, inclusiv financiar, sportul, și cu precădere sportul juvenil și sportul de agrement. Am început, ce-i drept destul de timid, să susținem și sportul de performanță”, a mai spus Bughiu.

De asemenea, acesta a anunțat că începând cu luna octombrie CJ Argeș, în parteneriat cu primăriile, Direcția pentru Sport și Inspectoratul Școlar, vor lansa competiția sportivă la nivel județean intitulată ,,Cupa Liceelor”.

Adrian Bughiu a mai precizat că a acceptat provocarea primarului municipiului Pitești, Cristian Gentea și că își dorește ca, până la finalul anului, să fie organizat un meci de fotbal între angajații CJ Argeș și cei ai Primăriei Pitești.

,,Intenționăm să organizăm până la sfârșitul anului și Cupa Liceelor, un proiect pe care am fost nevoiți să îl abandonăm anul trecut din cauza pandemiei. În altă ordine de idei, încurajăm și noi mișcarea, pentru că desigur, din sportul de masă putem găsi și viitori sportivi de performanță, mai ales că în ultimii 25 de ani baza de selecție s-a rarefiat. Și așa, avem probleme majore pentru că actuala Lege a Sportului este din anul 2000 și între timp au apărut noi realități, dar și de o strategie națională a Sportului.

Și, pentru că m-a provocat domnul primar Cristian Gentea, vă anunț oficial că acceptăm provocarea să organizăm, până la sfârșitul anului, un meci între angajații CJ Argeș și ai Primăriei Pitești.”a conchis vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu.

Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s