Mehedinți. SJU Drobeta Turnu Severin va avea un Heliport

***Mehedinți. SJU Drobeta Turnu Severin va avea un Heliport***

 Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți a semnat, săptămâna trecută contractul pentru execuția lucrărilor la Heliportul care se va afla în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Potrivit șefului administrației județene din Mehedinți, Aladin Georgescu ,, Platforma heliportuară va fi de formă rectangulară, cu dimensiuni de 20m x 20 m și o suprafață de 400 mp, având o structură rutieră de tip rigid, cu îmbrăcăminte rutieră alcătuită din dale de beton ciment.

Platforma de aterizare va fi racordată la infrastructura rutieră de incintă a spitalului, printr-un drum de acces cu o lungime totală de 67.78 m, lățimea de 4 m și suprafață de 263.75 mp, alcătuit din structură rutieră rigidă. Drumul de acces va fi prevăzut cu trotuar pietonal.

Pe platformă vor fi amplasate 2 containere metalice (unul pentru spațiile administrative/birouri, unul pentru pichetul PSI ce vor deservi heliportul.”

Acest Heliport, spun autoritățile mehedințene este parte integrantă a proiectului de reabilitare/modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe, implementat de Consiliul Județean Mehedinți și are scopul de a facilita transportul pacienților aflați în stare gravă către centre universitare.

 După participarea la Conferința Județeană de alegeri a PSD  Mehedinți, președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul executiv al PSD, Paul Stănescu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au ținut să viziteze stadiul lucrărilor de modernizare a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

Cu această ocazie, Aladin Georgescu a prezentat proiectele de investiții pe care CJ le derulează cu fonduri europene și fonduri de la bugetul județului pentru rebilitarea și modernizarea clădirii principale a Spitalului, la Unitatea de Primiri Urgențe, la Ambulatoriul de Specialitate, spitalul modular și platforma heliport. La acestea se adaugă cele care vizează secțiile externe ale spitalului.

,,Sunt investiții importante pentru județul Mehedinți care nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul PSD, fără susținerea de care Organizația PSD Mehedinți o are de la nivelul conducerii centrale a Partidului.Continuăm ceea ce am început împreună și ne vom folosi toată experiența și priceperea pentru a duce la bun sfârșit ceea ce am început!” a ținut să precizeze Aladin Georgescu.

 Georgia Sebeș

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s