Vâlcea. Prefectul Mihai Oprea afirmă că se poate circula fără probleme

***Vâlcea. Prefectul Mihai Oprea afirmă că se poate circula fără probleme!***

Prefectura Vâlcea a transmis într-un comunicat de presă că, în acest moment pe toate drumurile se circulă în condiții de iarnă. ,,Deoarece judeţul se află în continuare sub avertizare meteorologică de tip COD GALBEN de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului, prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea a verificat la fața locului, astăzi 28 ianuarie, operaţiunile de deszăpezire desfăşurate pe arterele de circulaţie din judeţ. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, codul galben se menține până la data de 29 ianuarie, ora 10.00 și în nordul județului Vâlcea. Reprezentanții Secției Drumurilor Naționale Vâlcea, au dat asigurări că, în acest moment, circulația rutieră se poate desfășura fără probleme deosebite, pe toate drumurile naționale din județ.”, se precizează în comunicatul emis mass-mediei.

Partea carosabilă este umedă pe o mare parte din drumuri, exceptând următoarele porțiuni, unde se acționează cu utilaje de deszăpezire. Așadar, pe DN 7A km 40+000-86+601-Voineasa-Obârșia-Lotrului, unde, pe anumite porțiuni se depune zăpadă (strat de 1cm). În această zonă se acționează  cu 3 utilaje utilaje de deszăpezire.

Pe DN 67C km 61+260-75+200, Obârșia Lotrului-Curpăt, zăpadă sub 1cm (2 utilaje de deszăpezire), pe DN 7A km 0+000-40+000 Brezoi – Voineasa cu 3 utilaje de deszăpezire pentru lărgirea părții carosabile, iar pe DN 67B Km 47+400′-102, la limită cu județul Gorj, în zona Gușoeni (un utilaj de deszăpezire).

De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil, pe DN7, la km 163+400 – Golești, DN 7A, la km 5+400 Brezoi, DN 7A, la km 27+100 Mălaia și pe DN 7A, la km 35+350 Voineasa.

În comunicat, se mai precizează că ,,Drumarii au dat asigurări pentru faptul că în aceste puncte, la această oră, circulația se desfășoară normal. De asemenea, în perioada 27 ianuarie, ora 8.00 – 28 ianuarie, ora 8.00 s-a intervenit la deszăpezire cu 67 de autoutilaje cu răspânditor și lama și 12 încărcătoare. S-au folosit 741 tone de material antiderapant, în intervenții Secția Drumurilor Naționale Vâlcea angrenând 112 persoane.”

Pe DN 7A km 31+300, în localitatea Mălaia, există un stâlp electric care prezintă pericol să se prăbușească fiind anunțată compania de electricitate. Părțile abilitate au dat asigurări că acest aspect nu afectează circulația pe drumul national DN7A.

Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea s-a interesat și de condiţiile în care lucrează drumarii și dacă au posibilitatea să facă pauze pentru a putea bea un ceai cald.

Pe sectoarele de drum pe care m-am deplasat astăzi, pot spune că sunt mulţumit de activitatea drumarilor și a modului în care se circulă. Le-am solicitat drumarilor să facă tot posibilul pentru ca cetățenii, cât și turiștii să poată circula în condiţii cât mai apropiate de normal pentru situaţia dată.

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fac apel către toți cei care pleacă la drum în aceste zile, să se asigure că autoturismele cu care circulă au echipamentul potrivit (să fie dotate cu cauciucuri de iarnă şi cu lanţuri, nisip,  lopată, etc.) și să aibe suficient combustibil în rezervor.”, a precizat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.

Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s