Olt. Marius Iancu afirmă că prețurile la gaze și energia electrică au fost plafonate

***Olt. Marius Iancu afirmă că prețurile la gaze și energia electrică au fost plafonate***

Potrivit unui comunicat de presă, deputatul Marius Iancu a precizat că inflaţia a scăzut datorită plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze, măsură promovată de PSD, adăugând că inflația ar fi fost mult mai mare, dacă măsura plafonării nu ar fi fost adoptată. „O măsură susținută, promovată și impusă de PSD, plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze, a dus la scăderea inflației, în numai o lună. Inflația, în luna ianuarie, a fost cu 1,7% mai mică decât vârful atins în noiembrie 2022, respectiv 15,1%, față de 16,8%. Dacă la finalul anului trecut nu se adopta reglementarea prețurilor la energie, electricitate și gaz, măsură pentru care PSD a insistat atât în Coaliție, cât și în Guvern, inflația ar fi fost mult mai mare. BNR consideră că rata inflației o să scadă mult mai repede și a devansat cu 3 trimestre, față de prognoza precedentă, anticipările privind reducerea inflației sub 10 procente, acesta fiind și scopul PSD.”, a ținut să puncteze parlamentarul oltean.
Acesta a mai adăugat că PSD va căuta soluții și pentru combaterea scumpirii alimentelor și, în acelașimp se va lucre la un plan de măsuri concrete, scheme de sprijin pentru a crește producția agricolă și mecanisme pentru a opri specula.

,,Dacă facturile la curent au scăzut cu aproximativ 16% față de luna precedenta, este timpul ca și bonurile fiscale de la supermarket sau mall să scadă!

Atunci când PSD este la Guvernare, România are creștere economică, așa cum confirmă datele INS – țara noastră a avut una dintre cele mai mari crește economice, din Uniunea Europeană, 4,8%, însemnând 50 miliarde de euro.

Și, ca de fiecare dată, această creștere economică trebuie să se vadă si în buzunarele românilor, azi mai mulți bani datorită scăderii facturilor, mâine, datorită scăderii prețurilor la alimente!” a conchis deputatul PSD Olt, Marius Iancu.

Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s