Olt. Tânără de 29 ani acuzată că și-a ucis bunica de 86 ani!

***Olt. Tânără de 29 ani acuzată că și-a ucis bunica de 86 ani!

Procurorii olteni au transmis un comunicat de presă otrivit căruia pe  31.05.2024, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel SNUAU 112 către IPJ-Olt, cu privire la faptul că, în data de 30.05.2024, în jurul orelor 16,30, o bătrână în vârstă de 86 de ani, a fost găsită de către membri familiei căzută în curte lângă o anexă, în stare de inconştienţă.

Femeia a fost dusă de urgență la SJU Slatina, însă aceasta a decedat câteva ore mai târziu.

În urma cercetărilor efectuate, victima prezenta mai multe leziuni la nivelul capului şi corpului, urmând a se stabili cauza decesului după autopsie. Din concluziile preliminare emise de SJML Olt la data de 31.05.2024 a rezultat că moartea victimei A. E. a fost violentă, stabilindu-se că între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată.

,,În urma investigaţiilor efectuate a fost identificată autoarea infracţiunii sesizate, respectiv o tânără de 29 ani(nepoata victimei) şi s-a stabilit că, la data de 30.05.2024, în intervalul orar 14,45-16,20, cel mai probabil pe fondul unui conflict spontan, inculpata P. E.-M. a agresat-o pe victima A. E. (bunica sa pe linie maternă), în vârstă de 86 de ani, aplicându-i mai multe lovituri în zona capului cu corpuri dure dintre care unul alungit, victima lovindu-se de corpuri dure, urmare acestei agresiuni, după care, probabil a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona toracelui, având în vedere comprimarea toracelui între planuri dure şi, în final, a procedat la comprimarea regiunii cervicale cu mâna, cu consecinţa unei fracturi duble de os hioid (sugrumare), conform fişei de constatări preliminare întocmită de către medicul legist din cadrul SJML Olt.” se precizează în comunicatul de presă.

Inculpata, nepoata victimei, nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, susţinând că victima A. E., fiind bătrână şi bolnavă s-a împiedicat, a căzut şi s-a lovit în zona capului. Însă, în urma probatoriului administrat, în data de 11.06.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpata P. E.-M., pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., cu aplic. art. 199 alin. 1 C.p.

Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 12.06.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatei pentru o durată de 30 zile.

,,Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.” Se mai arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.  Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu