Olt.Crâmpoia, comuna olteană unde localnicii au condiții mai bune ca la oraș

***Olt.Crâmpoia, comuna olteană unde localnicii au condiții mai bune ca la oraș***

  Situată la aproximativ 30 de km de Slatina, comuna Crâmpoia este administrată din 2012 de Ionel Mirea, un om venit din mediul privat, cu o afacere de suces în domeniul agricol, care și-a dorit ca localitatea sa să devină una dezvoltată din toate punctele de vedere.

Astfel că aici, unde locuitorii depășesc 3.600 de suflete, putem găsi câteva societăți comerciale de anvergura unde lucrează majoritatea localnicilor, atât femei cât și barbate, un Centru Social, un liceu tehnologic, dispensar veterinar, farmacie umană, teren de fotbal, școli și grădinițe modernizate sunt tot atâtea investiții și realizări ale primarului, Ionel Mirea în Crâmpoia.

Dacă în primii ani, primarul Ionel Mirea s-a ocupat de investiții absolut necesare comunității locale, de curând a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și a început construcția a patru locuințe (pentru specialist și tinerii între 18-44 ani) din cele 14 existente în proiectul depus, construcții care se află pe un teren ce aparține primăriei în satul Buta. Cele patru astfel de locuințe în prima fază, au câte 102 mp, fiecare, având amplasate panouri solare și pompe de căldură ceea ce înseamnă că vor fi independente energetic.

Iar în cartierul de pe strada Viitorului se vor amenaja un teren de minifotbal, un loc de joacă, dar și un parc destinat tuturor persoanelor.

Prin acțiunea din satul Buta se vor acorda un număr de 42 de loturi de teren prin depunerea de proiecte ,,m- ZEB” și prin alocarea a 500 mp de teren cu toate utilitățile (drumuri asfaltate, apă, canalizare, electricitate), tinerilor care beneficiază, conform legii pentru construirea locuințelor.

 Primarul comunei Crâmpoia, Ionel Mirea a ținut să precizeze într-un interviu acordat revistei noastre că: „Investițiile în satul Buta continuă, astfel că un complex cu locuințe sociale, în număr de 14, va fi construit în perioada imediat următoare. Totodată, în cartierul de pe strada Viitorului se vor amenaja un teren de minifotbal, un loc de joacă, dar și un parc cu destinație pentru toate persoanele, indiferent de vârstă.”

De asemenea, Mirea a mai precizat că  și în satul Crâmpoia va fi amenajat un parc lângă terenul de minifotbal, dar și un locul de joacă pentru copii, unde își vor petrece timpul liber atât cei mici dar și părinții și bunicii lor.  

 În cadrul unui proiect ,,Dezvoltare Centru socio-comunitar POCU”, implementat de autoritățile locale din Crâmpoia, au beneficiat un grup țintă de 256 de persoane, din care, 188 de persoane aflate în dificultate, au urmat cursuri de calificare pe diverse meserii, în urma cărora 56 de persoane și-au găsit un loc de muncă, beneficiind de 1.800 lei subvenție precum și pachete de igienă corporală și rechizite școlare.

Alți 40 de copii, urmează cursuri ,,școlală după școală”, cărora li s-au acordat laptop-uri, o subvenție de 150 lei pe lună, timp de 36 luni precum și pachete cu rechizite școlare.

,,Am demolat grădinița din Crâmpoia, construită în anul 1911, care reprezenta un pericol pentru copii și cadrele didactice. Proiectul a fost aprobat și așteptăm începerea lucrărilor pe care ne străduim să le finalizăm până la data de 15 septembrie.

Am finalizat construcția unei creșe pentru 18 copii, pe care o vom inaugura în curând. Vom continua lucrări la Căminul Sociocomunitar de care vor beneficia persoanele cu nevoi speciale.” , a mai precizat Ionel Mirea, adăugând că  14 persoane care au fost școlarizate ca anteprenori, au înființat Inteprinderi Individuale, astfel că, la finalul cursurilor au primit câte 2.500 euro sprijn financiar pentru funcționare, unde au fost angajate 14 persoane.

,,Sănătatea localnicilor m-a preocupat la fel de mult ca și segmentul învățământului, astfel am pus pe picioare Centrul de Permanență, chiar dacă avem două cabinete ale medicilor de familie, un cabinet stomatologic, dar și unul mobil, avem chiar și un cabinet de fizioterapie”, a mai adăugat edilul din Crâmpoia, Ionel Mirea.

 Trebuie să mai adăugăm că în localitate a mai fost construită o sală de sport modernă și un amfiteatrul în aer liber în apropierea Liceului Tehnologic, precum și două terenuri de baschet și tenis, cât și o centrală termică la care este racordat liceul. 

Și cum pentru edilul din Crâmpoia, Ionel Mirea capitalul uman este cel mai important în prioritățile sale, lista cu investițiile în această comună, continuă cu asfaltarea drumurilor comunale, alimentare cu apă și canalizare, etc., ceea ce a făcut ca foarte mulți investitori să își desfășoare aici o serie de activități.

În momentul de față satul Crâmpoia, în zona Brănesi și Măzăreni se lucrează la extinderea de apă și canalizare prin Programul de investiții ,,Anghel Saligny”.

Prin PNRR se va reabilita și dota cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale Liceul și toate unitățile de învățământ. Tot prin PNRR, se va construi un centru de colectare prin aport voluntar.

 Primarul din Crâmpoia, Ionel Mirea își mai dorește realizarea și altor proiecte cum ar fi Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a consumului de energie a instituțiilor publice, a Căminului Cultural și a Liceului Tehnologic, Corp C2, prin AFM. Tot prin acest program, se vor construi stații pentru încărcarea autovehicolelor electrice.

 Georgiana Leulescu

Lasă un comentariu