Mehedinți. Cetatea Mdievală, cel mai apreciat obiectiv turistic din Oltenia

Mehedinți. Cetatea Medievală, cel mai apreciat obiectiv turistic din Oltenia

Cetatea Medievală din Drobeta Turnu Severin are, de astăzi, al doilea magazin de suveniruri realizate de meșterii populari, artizanii și artiștii din județul Mehedinți.

Marius Screciu, primarul din Severin spune că: ,,Premiul Recenzia de Aur, oferit de Google, care a clasat cetatea noastră în topul primelor nouă castele și cetăți ale României, precum și numărul ridicat de vizitatori, peste 33.000 în anul 2023, ne-a determinat să deschidem acest nou magazin.”

Autoritățile locale din Drobeta Turnu Severin spun că au sprijinit dintotdeuna meșterii autentici, oferindu-le câte o amintire turiștilor, cu produse locale specifice Mehedințiului, dar și Olteniei.

De asemenea, prin implementarea unor strategii de marketing cultural moderne, am atras tot mai mulți turiști către cetate și, în același timp, am crescut încasările.

,, Cetatea Medievală a Severinului este cel mai apreciat obiectiv turistic din Oltenia și vom continua să susținem astfel de proiecte pentru a dezvolta, în orașul nostru, turismul cultural.” a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu