Mehedinți. S-a deschis Târgul de miei din Piața Veterani, Severin

***Mehedinți. S-a deschis Târgul de miei din Piața Veterani, Severin***

Autoritățile locale din Drobeta Turnu Severin au anunțat că s-a deschis Tâtgul de miei pentru Paște, în Piața Veterani unde comercianții și-au expus marfa sub supravegherea medicilor veterinari.

Dacă în prima zi au fost în jur de 13 comercianți din Mehedinți, zilele următoare și-au anunțat prezența alți 32 de comercianți care vor veni cu mieii de vii, sacrificându-i în fața cumpărătorilor,prețul între 40 -45 de lei, în funcție de mărimea fiecăruia.

„A fost un an greu, noi am fi vrut mai multă zăpadă, atunci au și animalele iarbă și nu consumă atâtea boabe. Mieii arată bine, îi vindem cu 40-45 de lei kilogramul,” a precizat unul dintre ciobanii sosiți la târgul Veterani. 

Târgul Veterani este amenajat special, având toate dotările necesare pentru sacrificarea mieilor și împreună cu cel din satul Cerneți, Șimian sunt singurele avizate sanitar-veterinar, din Mehedinți.

„Deoarece se apropie Sărbătoarea Paștelui am deschis astăzi Târgul Veterani, ca loc de vânzare a cărnii de miel, de unde severinenii să se poată aproviziona în condițiile cerute de lege. Avem asigurate: sursa de apă rece, apă caldă, mese ușor igienizabile și toate echipamentele necesare, pentru ca sacrificarea animalelor să fie făcută conform cerințelor igienico-sanitare. Venim astfel și în întâmpinarea comericanților din tot județul Mehedinți, cărora le asigurăm un spațiu generos pentru prestarea acestui tip de servicii,” a precizat Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin

Programul de funcționare este cuprins între orele 07.00-19.00, iar vineri, pe 3 mai este ultima zi de funcționare.

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu