Vâlcea. Primarul din Făurești a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie

 ***Vâlcea. Primarul din Făurești a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie***

 Marian Irimia, primarul localității Făurești a oferit, sâmbătă 20 aprilie a.c., o frumoasă surpriză celor 18 cupluri care, în acest an au împlinit 50 de ani de căsătorie.

 Astfel că, la Căminul Cultural dn localitate, primarul Marian Irimia, cu sprijinul consilierului personal, Nina Tecuța alături de consilierii locali i-au primit pe sărbătoriți cu pâine și sare și le-au oferit plachete aniversare, câte 500 de lei, un buchet de flori și o masă festivă.

„Să fii umăr lângă umăr după 50 de ani de căsătorie este un dar și o binecuvăntare de la Dumnezeu!”, transmis, printre altele, ediul din Făurești, la începutul evenimentului.

Iată care sunt cuplurile premiate: Munteanu Dumitru și Maria, Moșoiu Marin și Maria, Turcitu Tudosie și Ana, Lixandra Tudor și Maria, Nica Gabriel și Ioana, Safta Marin și Steliana, Taifas Ion și Maria, Dinu Nicolae și Elena, Tudorașcu Nicolae și Lucreția, Popescu Ion și Elena, Vulturescu Ion și Jeana, Tudorașcu Dumitru și Constanța, Vulpenaru Gheorghe și Niculina, Ivan Ion și Victoria, Dinu Andrei și Aurica, Niculescu Marin și Ana, Tecuța Ion și Gheorghița, Chițibuș- Niță Aurel și Adriana.

 Tot cu acest prilej a fost premiată și Ioana Giura, de 97 ani, cea mai vârstnică persoana din localitate.

Din partea echipei redacționale VGtv Regional, le urăm tuturor ,, La mulți ani cu sănătate”!

 Această festivitate, care a ajuns la ediția a III-a, este una din evenimentele prin care autoritățile locale își doresc să aducă un omagiu localnicilor și comunității, indiferent de vârstă.

Deatfel toate proiectele de edilul comunei Făurești, Marian Irimia sunt de invidiat chiar și pentru locuitorii orașelor vâlcene. Unul dintre aceste proiecte se referă la  o investiție private care depășeșete 130 de milioane de euro, în domenii ca IT, agricultură, energii alternative, despre care primarul spune că va schimba ierarhia și arhitectura economică în această zonă a județului Vâlcea.

„Aceste investiții deja dau rezultate. Există o serie de alți oameni de afaceri care vor să investească în Făruești, de la mici întreprinderi până la pensiuni, servicii. Este o dinamică accelerată pe acest palier iar primăria se implică necondiționat în a sprijini orice astfel de inițiativă. Este un beneficiu pentru toți locuitorii comunei și nu numai, toate localitățile din regiune au de câștigat, la nivel de locuri de muncă, la nivel de contribuții la bugetele locale, surse pentru co-finanțare pentru fonduri europene.

Noi chiar acum lucrăm la documentații pentru a depune pe PNRR patru clădiri pentru reabilitare energetică, e vorba de școala 1-4, grădinița Milești, primăria și căminul cultural. Săptămânca care urmează vom semna contractul de implemetare a rețelei de canalizare în zonă, alimentare cu apă. Sala de sport este la 70% construcție, avem centrul cultural prin CNI dar și pregătim alte proeicte pe fonduri europene”, declara primarul Făureșiului, pentru un ziar local.

 Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu