Olt. Marcel Ciolacu în vizită la Slatina la Piața Producătorilor Olteni și la noul parc

***Olt. Marcel Ciolacu în vizită la Slatina la Piața Producătorilor Olteni și la noul parc***

Marius Oprescu, președintele CJ Olt dar și primarul Slatinei, Emil Moț au avut parte astăzi, 26 mai, a.c., de o vizită importantă a premierului României, Marcel Ciolacu care și-a dorit să vadă cum funcționează Piața Producătorilor Olteni înființată în urmă cu trei ani de către fostl ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Aflată lângă Consiliului Județean Olt, Piața Producătorilor Olteni funcționează în fiecare duminică, încă de la primele ore ale dimineții până după-amiaza, în jurul orelor 17.00.

Marcel Ciolacu a stat de vorbă atât cu fermierii olteni prezenți în piața ambulantă cu diverse legume sau fructe, dar și cu slătinenii care au venit la cumpărături.

 După această vizită, primarul Slatinei, Emil Moț însoțit de Marius Oprescu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, senatorii Siminica Mirea și Liviu Voiculescu, deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Adrian Chesnoiu, Emil Albotă, dar și șefii unor instituții publice, a ținut să îi arate premierului Marcel Ciolacu noul parc construit pe locul fostului Ștrand din cartierul Progresu, o investiție abandonată de peste 30 de ani, devenind o zonă insalubră. Această Bază sportivă „Dumitru Dobrescu”, s-a în administrarea Direcției Județeană de Tineret și Sport Olt.

 Aici, autoritățile au amenajat un skate parc, spațiul verde și locuri de joacă pentru copii. Și de această dată, Ciolacu și echipa cu care a venit de la București au rămas încântaț de oportunitățile de petrecerea timpului liber, oferite de către autorități, locuitorilor Slatinei.

Premierul a ținut să aprecize faptul că autoritățile locale au reușit să facă acest parc, într-o perioada foarte scurtă, pe locul unde, practic se fosrmase o groapă de gunoi, în preajma unei școli și a unei grădinițe.

 ,,Mă bucur mult că există această relație între cerințele populației și administrația locală, respectiv discuțiile cu domnul primar.

Am văzut cum vorbea cu tinerii, nu este, astăzi, prima întâlnire, iar acest lucru este foarte important. Generațiile se dezvoltă, tinerii încep să gândească total diferit față de noi, faptul că există o relație directă între primar și toate categoriile de vârstă, face ca un oraș să se dezvoltă în funcție de cerințele lor. Cum la fel domnul președinte organizează acea piață volantă, la Consiliul Județean Olt.

 Acest lucru înseamnă să stai cât mai aproape de oameni și să discuți cu ei, astfel încât investițiile să fie după nevoile lor. Domnul Barbu este foarte implicat și m-am bucurat mult, pentru că am vorbit cu trei tineri fermieri, care au revenit în țară. Este un semnal destul de bun, pentru că, evident, acum muncesc pentru ei. Și va trebuie să ne implică pentru crearea acelor depozite de legume, din punctul meu de vedere , se fac și cu ajutorul Guvernului și cu autoritățile locale și mai ales cu retailerii ”, a spus, printre altele Marcel Ciolacu.

Autoritățile locale au început lucrările de modernizare la fosta Baza sportivă „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu, încă din vara anului trecut, după ce întreaga suprafață a fost preluată de la Ministerul Tineretului și Sportului. Astfel, terenul de peste 17.000 de mp a fost curățat de constructorul care execută lucrarea.

 Acest parc are un amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, un skate park, spațiu pentru fitness, o zonă pentru role și biciclete, spații verzi și fântâni arteziene, grupuri sanitare, dar și o parcare pentru mașini.

Investiția a costat peste 24 milioane de lei, iar inaugurarea va avea loc la finalul acestei luni.

Și aici, Marcel Ciolacua stat de vorbă cu tinerii din parc și s-a arătat încântat că Primăria Slatina a făcut această investiție, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu ei.

Întrebat de slătineni, cum vor decurge lucrurile cu reamenajarea Stadionului 1 Mai  dar și cu finalizarea Sălii Polivalente  începute în urmă cu câiva ani, premierul României, Marcel Ciolacu  i-a asigurat pe slătineni că  acestea vor deveni realitate în perioada următoare, toate condițiile tehnico-economice fiind întrunite pentru a obține finanțare guvernamentală.

Încntat de primirea făcută de către slătineni, premierului Ciolacu,  Marius Oprescu, Președintele CJ Olt a transmis: ”O echipă, care are toate mecanismele de decizie, are șansa să lucreze integrat, asumat, coerent și responsabil, dar mai ales are puterea de a hotărî pentru politicile noastre viitoare. Fiți parte a acestei misiuni! Votați PSD la alegerile din 9 iunie!”

CMF: 21240002

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu