Olt. Liga Scriitorilor filiala Olt, și-a premiat cei mai buni scriitori din mai

***Olt. Liga Scriitorilor filiala Olt, și-a premiat cei mai buni scriitori din mai

 Corneliu Colpacci, președintele Ligii Scriitorilor din România, Filiala Olt, ne-a transmis un comunicat de presă în care a ținut să facă cunoscut numele scriitorilor care au fost premiați în luna mai a acestui an.  Ca în fiecare lună, s-au dat premii pentru poezie, proză și critică literară, în total 19 persoane din Olt și Vâlcea, care aparțin acestei filiale.

Pentru început, vă rog să-mi permiteți a mulțumi tuturor acelora care s-au implicat, indiferent din care postură, să-i felicit (în numele LSR Olt, cât și personal) pe toți participanții și să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului, felicitări speciale pentru toți câștigătorii acestei runde (luna Mai) !

Iată că a sosit și momentul mult așteptat, cel de a afla câștigătorii preameritați ai concursului „Curcubeul LSR” pentru luna Mai 2020.

În urma jurizării intense (pe parcursul mai multor zile), dar constructive, s-a ajuns la următoarea ierarhizare:

Clasamentul concursului „Curcubeul LSR” pentru luna Mai 2020:

1.Secțiunea Poezie:

Locul I: Florentina Savu

Locul II: Ioana Mihaela Luță

Locul III: Elena Tănase

Mențiuni: Radu Ispas

2.Secțiunea Proză:

Locul I: Mihai Petrescu

Locul II: Anca Popescu

Locul III: Ștefan Melinte

Mențiuni: Elena Tănase

3.Secțiunea Critică literară:

Locul I: Diana Spînu

4.Premii speciale:

Premiul Special al Juriului: Dumitru Sârghie

Premiul Special Interjudețean: Titina Nica Țene (LSR Cluj Napoca), Neacșu Elena (LSR Vâlcea), Ovidiu Cristian Dinică (LSR Vâlcea)

Premiul Special: Laura Opariuc, Marin Rada

Premiul Special pentru jurizare Concurs „Curcubeul LSR”: Buicescu Paulian, Dobrița Tănțica, Spînu Diana și Corneliu Colpacci.

Referitor la acest concurs doresc să fac câteva precizări:

 S-au luat în considerație materialele încărcate pe pagina oficială LSR Olt, în speță, pagina „Cenaclul Jurnalistic și Literar-Artistic Memoria Oltului și Oltețului”;

 S-au analizat atât mesajul transmis, construcția materialului, realizarea tehnico-semantică, precum și „vibrațiile” de la nivelul cititorului;

Materialele cu caracter / sens / tentă politic(ă), oricât de bine realizate, nu s-au luat în considerație, precum am și menționat la unele din intervențiile din cursul lunii Aprilie; ele nu au fost îndepărtate, însă nu au intrat în concurs;

În acest sens, am luat hotărârea, încă de la începutul concursului, ca domnul prof.tlg Paulian Buicescu și cu subsemnatul, prof. ing. Corneliu Colpacci, deși am postat și materiale pentru concurs, să nu intrăm în discuțiile în vederea obținerii vreunui loc pe podium, motivele care au stat la baza luării acestei decizii fiind lesne de înțeles, astfel încât nici nu este cazul a le mai exprima.

Diplomele aferente lunii Aprilie sunt tipărite, cele corespunzătoare lunii Mai urmând a fi redactate, distribuirea lor urmând a se produce în momentul în care ne vom putea întâlni în cadru oficial.

În final, precum am menționat și la nivelul lunii Aprilie, doresc să vă prezint câteva concluzii (atât personale, cât și din cele discutate cu Comisia de Jurizare) legate de acest concurs a fost și este unul inedit, în premieră la nivel național, a reușit ca pe unii dintre noi să ne mobilizeze, prin scrieri noi sau prin „rememorări”, să ne facă să nu simțim atât de crunt izolarea, să ne ajute a ne bucura (întrucâtva) de posibilitatea de a coresponda, de a relaționa între noi (persoane care ne cunoșteam, cât și altele noi), de a genera acea stare atât de necesară oricărui „creator”; nu vreau să vă ascund că acestea reprezintă unele dintre principale motive pentru care am „născut” acest concurs a fost promovarea imaginii LSR și a membrilor săi,  recompensarea membrilor fideli (atât cât este posibil deocamdată și în condițiile actuale) și nu în ultimul rând, dorința de a nu „uita” de noi înșine / însene, de a crește încrederea în noi și de a ne menține cât mai mult într-o stare de „normalitate mentală”.

Acestea fiind zise, vă rog să-mi permiteți, în nume personal și al întregii conduceri LSR Olt, o reverență pentru toți colegii (membrii LSR, sau nu încă) pentru implicare, precum și LSR „Mamă” – Cluj Napoca pentru girul acordat desfășurării acestui concurs cu un nume „Curcubeul LSR” pe cât de ademenitor în sfera creației, pe atât de vibrant”. A transmis Corneliu Colpacci, Președinte LSR Olt.

 Georgiana  Leulescu

Lasă un comentariu