Olt. Moț îndatorează primăria Slatina cu 1000 de miliarde lei vechi!

Primarul Slatinei, Emil Moț, a propus un proiect de lege astăzi, în ședința Consiliului Local pentru a se împrumuta nu mai ăuțin de 1000 de miliarde lei vechi pentru niște promisiuni făcute în campania electorală din 2016 cu finalizare în 2018. Problema este că atunci a spus că va atrage fonduri europene și nu va îndatora pe zeci de ani bugetul primăriei Slatina, așa cum a făcut-o și predecesorul său, Darius Vâlcov.

Consilierii liberali au fost singurii care s-au opus acestui proiect de lege considerându-l inoportun, criticând cu fermitate incapacitatea administrației locale de a accesa fonduri eruropene. Din păcate, proiectul a trecut cu sprijinul majorității PSD, chiar dacă au fost prezentate de către consilierii PNL, dezavantajele unui astfel de împrumut.

Partidul Național Liberal, filiala Olt, se opune amanetării municipiului Slatina prin contractarea de către municipalitate a unor noi împrumuturi suportate din bugetul local. În acest sens, consilierii locali PNL s-au exprimat ferm împotriva proiectului supus astăzi aparatului de vot, prin care Primăria Slatina, la inițiativa primarului Emil Moț, solicită un împrumut de 1000 de miliarde de lei vechi pentru finanțarea unor investiții.

Poziția PNL este justificată de iresponsabilitatea gestionării propriului buget al Slatinei de către actuala administrație și de incapacitatea acesteia de a accesa fonduri europene pentru investițiile anunțate. Considerăm că Slatina dispune de un buget propriu considerabil care, gestionat cu chibzuință, poate suporta cheltuielile investiționale ce nu pot fi acoperite prin proiecte europene cu finanțare nerambursabilă astfel încât slătinenii, prin taxele și impozitele care le sunt percepute, să nu poarte povara altor credite iresponsabile în următorii 15 ani. Precizăm că, urmare a configurației politice din Consiliul Local Slatina, proiectul de hotărâre prin care municipalitatea intenționează contractarea unui credit de 1000 de miliarde de lei a fost aprobat prin majoritate PSD.” și-au arătat poziția consilierii liberali.

Georgiana Leulescu

Lasă un comentariu