Mehedinți. Bani din PNRR pentru promovarea Castrului Roman de la Drobeta

***Mehedinți. Bani din PNRR pentru promovarea Castrului Roman de la Drobeta***

Consiliul Județean Mehedinți a depus proiectul pentru promovarea și valorificarea Castrului roman Drobeta, iar în urma evaluării, acesta va primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit autorităților județene, finanțarea acestui proiect este rodul muncii specialiștilor din cadrul C.J. Mehedinți și Muzeului Regiunii Porților de Fier și vine să confirme sprijinul și interesul permanent pentru dezvoltarea și promovarea obiectivelor istorice.

Castrul roman Drobeta va fi inclus în cadrul Traseului Castrelor romane, în vederea promovării.

Proiectul presupune, printre altele realizarea unei machetă digitale 3 D și publicarea pe ,,platform sketchfab a CIMEC ”– susținută de Institutul Național al Patrimoniului. De asemenea, se va realiza un website special pentru castru, reconstituire 3 D Castrul Roman Drobeta, fotografierea profesionistă a castrului pentru promovarea acestuia în mediul digital, producție material audio- suport ghid- format bilingv (română – engleză), cu prezentarea istoricului Castrului, etc.

În cadrul Festivalului Daco Roman “Drubeta” se vor realiza ateliere și se vor reconstitui activități ce țin de stilul de viață din antichitate.

,,Consiliul Județean Mehedinți și echipa Muzeului Regiunii Porților de Fier nu s-au oprit numai la restaurarea și conservarea obiectivelor din parcul arheologic, ci se preocupă pentru a identifica noi soluții de promovare și atragerea turiștilor.” a precizat Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți.

Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s