Olt.Cartierul Argeșeanu din Slătioara- o afacere de succes a unui dezvoltator imobiliar din Iași

***Olt.Cartierul Argeșeanu din Slătioara- o afacere de succes a unui dezvoltator imobiliar din Iași***

Situată la doar cinci minute de Slatina, localitatea Slătioara este una dintre cele mai dezvoltate localități din preajma municipiului, astfel că, foarte mulți slătineni și-au făcut sau și-au cumpărat case, aici. Și cum, autoritățile locale, de-a lungul timpului au reușit să asigure cele mai bune condiții de trai, numărul locuitorilor crește de la o zi la alta. Aici, sunt toate străzile asfaltate, șanțuri și podețe betonate, apă și canalizare, dar și gaze, astfel că s-au dezvoltat mai multe afaceri, ba chiar s-a construit un cartier rezidențial, al cărui dezvoltator este Barbu Văduva, un ieșean, născut într-o comună din Dolj, al cărui slogan care i-a călăuzit viața a fost ,,Cumpără şi așteaptă, nu aștepta să cumperi!”. Barbu Văduva a cumpărat în urmă cu mai mulți ani, 50 de ha de la moștenitorii Generalului Argeșanu, dorind să își extindă afacerile din Iași, aici, aproape de locul său natal. Locația fiind la ieșire din Slătioara, pe malul drept al Oltului, omul de afaceri voia să fac o zonă de agrement, de petrecere a timpului liber, cu terenuri de joacă, ba chiar cu o herghelie.

 Însă, flerul său de afacerist l-au coordonat spre lucruri mult mai utile și necesare acestei zone. Așa că, a parcelat terenul și a vândut o parte din ele, apoi cu banii a început construcția unor case cu două niveluri, foarte frumoase.

 Despre localitatea Slătioara dezvoltatorul imobiliar, Barbu Văduva a avut numai cuvinte de laudă, spunănd că ,,Este cea mai frumoasă comune din județul Olt, pentru a face investiții. Cu mulți ani în urmă, am dobândit aici o proprietate de 50 de hectare, acest teren a fost gândit, inițial, pentru o investiție industrială, dar când am văzut poziția lui, frumusețea locului, frumusețea Oltului, aproprierea de Slatina, lipsa de alte investiții în zone rezidențiale în Slatina, care în urmă cu 15-17 ani nu prea existau, nici acum nu sunt mai multe, am dezvoltat acolo, în trei etape, acele terenuri. Am sistematizat terenul, am studiat posibilitățile de construcție, să studiem solul, să împărțim în mod științific și corect și în mod economic, potrivit cu cererile oamenilor, loturi de case. Nu mă ocup de construcții, dar am dezvoltat și la Iași și în alte zone activități de acest gen. (…) Proprietatea de la Slătioara, fiind dorită de mai mulți din regiuni și de la București, a fost mai greu de obținut, pentru că vechiul amplasament al generalului Argeșanu, cel care a deținut aceste proprietăți, a fost greu de demonstrat acest amplasament, pentru că documentele nu au fost păstrate corect, dar am avut noroc, pentru că generalul a fost primul ministru și în declarația de avere s-au găsit și actele cu care a dobândit 25 de hectare cumpărate din solda lui și alte 25 de hectare moștenite de la soția lui, Ana Argeșanu, originară din Piatra-Olt. Generalul a avut mai multe terenuri, el a avut mai mulți moștenitori, trei fete și un băiat. (…) Eu m-am întâlnit cu una dintre moștenitoare la Iași, unde și-a făcut studiile. Atunci am cumpărat împreună cu un coleg, apoi am rămas singur și am dezvoltat cele 50 de hectare într-o formă care cred eu că este bună și benefică pentru regiune”

 Așa se face că, după achiziționarea terenului de către Barbu Văduva, acest complex rezidential a devenit o atracție de anvergură pentru foarte mulți slătineni care și-au dorit liniște, aer curat, peisaje frumoase pe malul Oltului. Autoritățile locale au fost, de asemnea încântate că numărul locuitorilor s-a mărit considerabil, așa că vor include întreaga suprafața în noul Plan Urbanistic General, trecând terenurile din extravilan în intravilan.

Dezvoltatorul imobiliar, Barbu Văduva își dorește foarte mult să revină în zona Olteniei, lipsindu-i foarte mult frumoase peisaje de pe valea Oltului.

,,Am stat 35 de ani la Iași și am obosit, îmi e dor de Oltenia, dacă treaba merge bine aș putea să revin pe Olt, îmi place mult Oltul, de la Corabia și până la Vâlcea este o frumusețe.”, a precizat, Văduva.

Barbu Văduva a declarat, în conferința de presă susținută la Hotel Ramada din Slatina, că  primele două etape ale proiectului au fost un real succes și că va da startul unei noi etape de vânzare  a celor 107 noi parcele rămase. Prețul de achiziționare pornește de la 35 de euro pe metrul pătrat, însă, în timp, va crește până aproape de 50 de euro. ,,Despre a III-a etapă pot să spun că drumurile sunt de opt metri, sunt bine executate, sunt fundații solide, vor fi acolo toate utilitățile, adică: apă, adusă la capătul străzilor, canalizarea și ea la capătul străzilor, curentul electric este acolo, a trebuit să schimbăm transformatoarele ca să avem forță mai mare, apoi gazul, sunt programe prin PNRR, iar gaze vor veni mai repede. Vedeți ce s-a întâmplat la București, unde sunt cartiere întregi cu străzi desfundate, fără canalizare, cred că în nicio capitală din Europa nu există așa ceva. La Slătioara va fi o zonă foarte bună. Am vândut de vreo 350.000 de euro, nu știu exact câte loturi, unii au luat loturi de 528 de metri, alții 1.000 de metri. Am vândut 20 la sută din terenuri. S-au construit case pe toate cele șase străzi din cartier.”, a conchis Barbu Văduva. 

Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Redactor: Georgiana Leulescu, op. imag.: ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV -Georgia Sebeș.

Lasă un comentariu