Picătura de cultură. VINA DE A FI ROMÂN

Picătura de cultură. VINA DE A FI ROMÂN

(Urmare din nr trecut)

   Cât de greu le este să înțeleagă acestor caricaturi de ziariști ai lui Pește că nu ești deloc putinist dacă condamni războiul de agresiune al Rusiei, dar în acelaș timp condamni și comportanentul aberant al autorităților de le Kiev față de conaționalii noștri, părăsiți de nedreptățile istoriei pe meleagurile actualei Ucraine, teritorii care nu i-au aparținut nicodată acesteia până în anul 1991.

Cum poți fi catalogat ca putinist cu atâta ușurință când tu, ca român, ceri denunțarea de către ruși a Pactului Ribentrop-Molotov‒fapt care ar pune comunitatea internațională într-o situație dificilă sau cel puțin jenantă în a aprecia corect relațiile dintre România și Ucraina‒și în acelaș timp să ceri respectarea drepturilor românilor din țara lui Zelenscki.

În România, la o populație de cca 50000 de ucraineni, această populație este repezenată în Parlamentul țării de către un deputat. În Ucraina, la o populație de peste o jumătate de milion de locuitori de naționalitate română, știți cumva câți parlamentari îi reperezintă pe români? Răspunsul este cât se poate de simplu: ZERO.

Cum poți să fii catalogat ca ,,putinist” când ceri ca porturile și căile fluviale românești să fie folosite cu preponderență în interesul producătorilor români pentru a-și valorifica produsele și mai apoi să pui aceste mijloace la îndemâna ucrainenilor și nu invers.

Eu nici nu vreau să mă gândesc dacă lucrurile ar fi stat invers și românii, aflați în război cu vreun vecin, cu Marea Neagră, de exemplu, ar fi avut nevoie de sprijinul Ucrainei. Probabil că ar fi închis granițele și ar fi tras în plin în eventualii refugiați români. Asta ca să nu mai profețesc că în două săptămâni ar fi ocupat Delta Dunării, restul Bucovinei și partea românească a Maramureșului istoric, (cu aceeași nonșalanță cu care un hoț profesionist te lasă fără portofel la coadă la cinema ori în troleibuzul 27), reproșându-ne că au procedat în această manieră pentru că nu avem grijă de bunurile noastre și atunci se impune să fie administrate de către ei.

Dar, contrar logicii voastre șuie nu credeți că pot să existe și români neafectați de goanga voastră, de buba rea din cutia „ucrainiană” care vă adăpostește mucii care vă țin loc de creieri, români care să vă creadă trădători de neam atât pe cei care sunt de partea țarului dement al Rusiei cât și pe cei care sunt slugoi fără coloană vertebrală al Uniunii Europene și ai Globalismului și Neo-marxismului. În concepția acestori români, din care și eu fac parte, sunteți toți trădători‒și pro-rușii și pro-europenii, fără condiții. Vă unește pe toți fanatismul și lipsa acelui sentiment nobil de aparteneță la acest pământ al României, atât de binecuvântat de Dumnezeire.

În ceea ce îi privește pe schimbătorii formatori de opinie, ziariștii lui Papură-Vodă, am remarcat că în majoritatea cazurilor, aceștia, la un moment dat, s-au bătut cu un cărămizoi în piept că sunt regaliști convinși, pe urmă au devenit lingători de sfincter inferior sub președințiile „corect” câștigate de către Chiolompea vodă și Momâie vodă iar acum, spre final de mandat al acestor marionete manevrate cu dibăcie din exterior, încearcă să prindă din mers trenul curentului neo marxist ca să rămână în căruța câștigătoare. Și pentru asta ce fac ei? Simplu: lovesc în orice formă de răbufnire naționalistă. Eu știu că unii dintre ei au făcut bani buni, ajungători pentru îndestularea mai multor generații descendente, din acest trafic ieftin cu propria lor onoare. Dar ce contează asta? Lor să le fie bine.

Sărmanii de ei! Ei nu văd că se apropie cu pași repezi întoarcerea ciclică a mișcării naționaliste, ca o reacție naturală la toate derapajele democratice din ultimii ani. Cu siguranță se va întâmpla așa iar foarte mulți dintre ei vor dispărea ca măgarul în ceață, pe când câțiva vor plăti polițele pentru toți. Cei mai fofilanți și cei mai dibaci dintre acești cameleoni ai presei se vor da peste cap ca viteazul din poveste și îi vei vedea fie în siajul reperezentanților majorității formate după viitoarele alegeri, fie adoptând o poziție „independentă” și trăind din para-îndărăturile primite pe filiere dintre cele mai ciudate, atât de la partidele din opoziție cât și de la partidele aflate vremelnic la guvernare.

Genul acesta de ziariști, în marea lor majoritate sunt și susținători ai mișcărilor minorităților sexuale despre care aminteam mai sus, pentru că aceste mișcări fac parte din conglomeratul de activități sociale ale neo marxismului și pentru promovarea lor se cheltuiesc sume imense de bani. Și de ce să nu „mănâncă și gura lor” nește marafeți?.

Uitați-vă în ultima vreme cum s-au inflamat coropișnițele astea pe care tocmai le-am descris mai sus. Nu, măi nemernicilor, dacă îmi iubesc țara și le dau plăcuțe suedeze în mod egal atât rușilor lui Putin cât și Ucrainenilor lui Zelenscki, nu înseamnă altceva, decât căî îmi iubesc țara și că mă doare de ce se întâmplă cu ea și cu poporul ei. Atât și nimic mai mult.

Dacă îți spun că suntem târâți într-un război care nu este deloc al nostru și că Ucraina nu este mebră NATO sau UE ca noi să avem cel mai mic interes să ne aflăm în treabă în litigiu dintre rusnaci, nu înseamnă că sunt putinist sau antieuropean. Nu. Înseamnă că nu înțeleg ca România să intre într-un conflict, din care nu se știe cum va ieși, dacă nu joacă inteligent. Dacă nu sunt de acord cu adâncirea canalului Bâstroie, nu înseamnă că sunt pro rus, pentru că eu înțeleg că prin acel canal, așa cum ies și intră navele ucrainene tot la fel de ușor pot intra și navele rusești, cu toată opoziția NATO. Or, eu nu îi vreau pe graniță pe ruși, cum nu îmi place că împart brațul Chilia al Dunării nici cu ucraineii, care consideră sus-numitul braț „apă navigabilă interioară”(?!).

 Până la urmă a fi român înseamnă a pune interesele țării tale pe primul plan în raport cu relația cu alte state. Iar vouă, ziariștii transfrontalieri drepți ca niște palmieri, vă spun să vă luați observațiile și articolele denigratoare la adresa românilor adevărați și să vi le introbăgați sprin spârcâitoare în sus până veți simți cum vi se dizolvă acolo în străfunduri. Probabil că dacă ați fi trăit pe vremea ilustrului domnitor dulgher Vlad Drăculea, ați fi primit ca premiu, urmare a activităților voastre denigratoare la adresa neamului și a patriei, niște imense creioane ascuțite din fag, infipte prin ochiul maro până către ceafă, obiecte care ar fi fost frecate bine pe partea acuțită cu ardei iute și cu catran pentru a vă face mai acceptabilă „plăcerea”.

Azi nu mai avem asemenea obiecte penetrant-sfâșietoare, așa că eu și cei care gândesc la fel ca mine nu vă putem face altceva decât niște spălături buco-faciale cu dotările noastre întrecracizbălăngănitoare (lung cuvânt!) spre a vă limpezi mințile îmbâcsite de ură atiromânească. Zicea Împăratul Limbii Române: „Cine-au îndrăgit străinii/Mânca-le-ar inima câinii/Mânca-le-ar țara pustia/ Și neamul nemernicia!” Câtă obidă românească a pus Măria Sa, Mihail Eminescu în versurile astea! Cam asta veți găsi cioflângarilor și în sufletele românilor de la țară. Cei mulți și buni pe care voi îi credeți proști. Ar trebui să vă temeți de puterea lor. Aveți grijă să nu explodeze „mămăliga româneasca”! Dacă nu-i înțelegeți, n-o să puteți nici să-i învinovățiți de ceva, când lucrurile vor degenera din disperare de cauză. În cazul lor ca și în cazul meu, ca și în cazul multora la fel ca mine‒și, slavă Domnului!, suntem destui‒noi nu avem nico altă vină, așa cum încercați voi să ne puneți în cârcă ba una, ba alta, ba că suntem pro, ba că suntem contra. Nu! Singura noastră vină, pe care ne-o asumăm cu toate riscurile, este anume aceea că suntem români. Dacă a fi români în zilele noastre a devenit o vină impardonabilă, atunci da ‒eu și ceilalți care gândesc la fel ca mine, suntem vinovați! Suntem vinovați definitiv că suntem ROMÂNI. Condamnați-ne, dacă puteți!

 Nicolaie Dincă

Lasă un comentariu