Olt. Ce trebuie să facă absolveții promoției 2023 care nu au promovat BAC-ul

 ***Olt. Ce trebuie să facă absolveții promoției 2023 care nu au promovat BAC-ul***

Conform legislației in vigoare, data limită de înregistrare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, a ABSOLVENȚILOR DE ÎNVAȚĂMÂNT PROMOȚIA 2023 CARE NU AU PROMOVAT EXAMENUL DE BACALAUREAT este 01 AUGUST 2023. ,,Neînregistrarea până la această dată   atrage imposibilitatea acordarii indemnizației de somaj.”, se specifică într-un comunicat de presă emis de AJOFM Olt.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în evidenţele agenţiilor teritoriale, sunt:

actul de identitate;

– diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;

Curriculum Vitae;

Pentru a se înregistra, absolvenții din județul Olt se pot adresa la Agențiile din Slatina, str. Prelungirea Crisan, nr.2, Caracal, str. Toma Rusca, nr.3Bals, str. Nicolae Balcescu, bl.152, ap.1 si 3, Corabia, str. T. Vladimirescu, nr.5, Draganesti Olt, str. N.Titulescu,nr.137,bl.F,sc.A,parter.

Potrivit AJOFM Olt, indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi   se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni; este o sumă fixa, lunara, neimpozabila in cuantum de 299  lei/luna;se acordă de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire.

Reprezentanții Agenției de Șomaj Olt mai precizeasă că ,,Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o forma de învăţământ.

Georgiana Leulescu

Lasă un comentariu