Vâlcea. ,,Ziua bibliotecarului vâlcean” sărbătorită la Rm Vâlcea

Vâlcea. ,,Ziua bibliotecarului vâlcean” sărbătorită la Rm Vâlcea

Instituită în anul 2014, prin Hrisovul Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Varsanufie, „ca prinos de cinstire adus Sfântului Cuvios Ioan Iacob şi spre rodnicia activităţii bibliotecarilor”, astăzi, 5 august 2023, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, Hozevitul, ocrotitorul bibliotecarilor, vâlcenii, iubitori ai cărții sărbătoresc  ,,Ziua Bibliotecarului Vâlcean”.

Așa se face că președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a făcut o vizită,  la primele ore ale dimineții la  Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, instituție aflată în coordonarea Consiliului Județean Vâlcea, despre care spune că este ,, Locul în care iubitorul de carte găsește „hrană” pentru suflet și minte, am făcut o scurtă vizită acolo, pentru a vedea cum decurg pregătirile evenimentului și, mai ales, care este fluxul de cititori în perioada vacanței școlare.

Aici, pe lângă condițiile foarte bune pentru studiu și diversitatea domeniilor în care cititorii se pot documenta, am găsit și o atmosferă plăcută și am aflat că într-o singură lună de vacanță, peste 1.000 de copii au trecut pragul bibliotecii, pentru a participa la diferite ateliere, organizate special pentru ei. O altă veste bună, primită de la directorul instituției, Remus Grigorescu, a fost aceea că, la momentul vizitei, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea înregistra peste 23 de mii de utilizatori”

Încântat de faptul că Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Județene i-a spus că  investițiile făcute aici de Consiliul Județean Vâlcea și-au dovedit eficiența, Rădulescu a spus că proiectul European, în care sunt cuprinse 31 de biblioteci din Vâlcea va crește și mai mult calitatea serviciilor oferite cititorilor. ,,Prin acest proiect, 4 biblioteci vor fi modernizate și 31 vor fi dotate cu echipamentele informatice atât de necesare în activitatea curentă.

Continuăm să investim în Biblioteca Județeană, deoarece ea a fost, este și va rămâne un factor dinamic în procesul de instrucție și educație al generațiilor de ieri, de azi și de mâine.

Astăzi, de ziua lor, îi felicit pe bibliotecarii vâlceni pentru rezultatele unei munci marcate de dragoste, de pasiune și de vocație în domeniu și le urez multă sănătate și putere de muncă, pentru a duce mai departe prestigiul instituției etalon a culturii vâlcene, care este Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea. La mulți și fericiți ani, dragi bibliotecari!” a conchis șeful administrație vâlcene, Costi Rădulescu.

 Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu