Olt. Campania electorală a început cu gândacii din Spitalul Județean

***Olt. Campania electorală a început cu gândacii din Spitalul Județean ***

Scandal mare zilele acestea despre SJU Slatina și vestiții gândaci care au fost lăsați moștenire de pe vremea lui Bărbulescu din timpul comunismului. Se știe foarte bine, dacă ești un om cu capul pe umeri și judeci corect că un spital nu poate să funcționeze în aceiași clădire la infinit pt că bolile, șobolanii și gândacii nu mai dispar decât dacâ pui o dinamită în clădire și să construiești alta la mare distanță.

Un medic celebru spunea că TBC-ul, de exepmplu rămâne sute de ani în pereții unei clădiri unde a funcționat o secție de acest gen.

Zilele trecute, noul prefect al județului Olt, Mario de Mezzo a dorit să imite acțiunile domnitorului AI Cuza și a început să îl imite mergând în controale inopinante, vezi doamne că ar fi primit informații despre secția de Cardiologie că ar fi colcăi de gândaci! Foarte bine, dar tocmai acum a aflat de gândacii din Spitalul Județean de Urgență Slatina? Față de alte unități medicale din țară, în SJU Slatina chiar au fost făcute investiții de anvergură, iar spitaul dar și saloanele arat foarte bine.

Ca liberal oltean ar fi trebuit să știe aceste lucruri de foarte mult timp, ceea ce însemnă (spun foarte mulți) că deja a început campania electorală!Problema este una hilară, atâta timp cât prefectul în loc să găsească soluții pentru a remedia probemele, provoacă un circ ieftin, distribuin un filmuleț pe pagina sa de socializare, începând cu un proverb răsuflat că ,,Morții se acoperă de pământ și vii de hârtii”, o zicală absolut inutilă în situația despre care a vorbit. Îmi aduce aminte de Vâlcov când voia să se facă remarcat de slătineni, provoca tot felul de scandaluri.

Vă mai aduceți aminte când Adrian Năstase, în 2024 venise la Slatina într-o campanie electorală pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor? Vâlcov, ca să se facă remarcat a intrat printre susținătorii PSD, împreună cu câțiva amici ai săi strigând și huiduind ,,ciuma roșie”?

După ce a luat câteva șuturi în dosul nădragilor, a stârnit mila alegătorilor și a fost ales primar din partea PDL. După cel de-al doilea mandat, pe care nu l-a dus la final ca membru marcant al acestui partid, și-a făcut adeziune la ,,ciuma roșie” și a fost ales pe listele PSD ca senator.

Profesional, dl prefect era să fi luat presa, să fi discutat cu managerul spitalului despre sesizările primite și să fi găsit soluțiile împreună. Spre exemplu, construirea unei noi unități medicale!

La scurt timpm după ce dl prefect Mario de Mezzo, a făcut tămbălău în curtea spitalului, managerul Angela Nicolae a transmis un comunicat de presă explicând această situație, explicând și faptul că DSP Olt a făcut un control, însă nu a găsit nimic.

N-o fi char așa, dar nu numai sistemul medical este în această situație, ci întreaga țară, fie în sistemul educațional, fie în sistemul de cultură, financiar, etc.

În urmă cu o săptămână anagajații din domeniul public financiar, respectiv Trezoreri au protestat pentru majorarea salariilor dar și pentru schimbarea mobilerului vechi de peste 40 de ani și a calculatoarelor care sunt depășite din punct de vedere tehnic. Însă, în majortatea clădirilor, care sunt foarte vechi și unde funcționează Trezoreriile în România, sunt pline de șobolani și tot felul de specii de gândaci.

Nici Trezoreria din Slatina nu face excepție, iar angajații se plâng de tot felul de probleme și greutăți. Și nu sunt singurii!

Georgiana Leulescu

Lasă un comentariu