Mehedinți. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea în vizită la Bazinul de Înot

***Mehedinți. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea în vizită la Bazinul de Înot***

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării și directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, au venit la Drobeta Turnu Severin, pentru a vedea stadiul lucrărilor la una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Mehedinți, respectiv Bazinul de Înot din oraș.

Cei doi oficiali au fost însoțiți, în cadrul vizitei, de Alexandru Soare și Sorin Munteanu, ambii, directori în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

,,Obiectivul de investiții este finalizat, s-a realizat racordarea la rețeaua de gaz, în perioada următoare se vor face probele tehnologice și va fi realizată procedura de recepție, astfel încât, până la sfârșitul anului, bazinul obiectivul să fie redat Consiliului Județean și implicit, mehedințenilor și locuitorilor din Drobeta Turnu Severin, într-o formă complet modernizată.

Pe lângă zona bazinului, unde au fost montate tribunele, iar spațiul corespunde tuturor exigențelor din domeniu, au fost vizitate Sauna, Salina și zona de bistro.” A declarat șeful administrației mehedințene, Aladin Georgescu.

În paralel, se realizează lucrările la parcarea ce va deservi Bazinul de Înot. Zona va fi una modernă și de mare utilitate, cu peste 100 locuri de parcare, costurile investiției fiind suportate de Consiliul Județean Mehedinți.

Lucrările pentru modernizarea Bazinului de Înot au fost finanțate prin Compania Națională de Investiții.

,,Îi mulțumesc doamnei director general a CNI, Manuela Pătrășcoiu, pentru susținerea realizării acestei investiții și mă bucur că în cadrul vizitei de azi, lucrarea a fost apreciată, atât de domnia sa, cât și de ministrul Dezvoltării, domnul Adrian Veștea, de care mă leagă o relație bună de colaborare în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, unde am deținut funcția de vicepreședinte în mandatul domniei sale de președinte al UNCJR.

În scurt timp vom putea reda Bazinul de Înot celor care îl așteaptă! A fost o investiție greu de realizat, pe care mi-am asumat-o în fața mehedințenilor, dar așteptarea, zic eu, a meritat!”, a mai adăugat Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți.

,,I-am primit astăzi, împreună cu domnul Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți și domnul Alin Isuf, prefectul județului , pe domnul Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării și pe doamna Manuela Pătrășcoiu, director al Companiei Naționale de Investiții, sosiți în orașul nostru, în vizită de lucru.

Delegația a vizitat Bazinul de Înot, obiectiv ce se apropie de finalizare, după ce a fost modernizat complet cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. De asemenea, s-a discutat despre finanțarea altor două proiecte importante, revitalizarea Stadionului Angelescu și modernizarea Colegiulu Național Gheorghe Țițeica” , a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Potrivit autorităților locale, Severinul rămâne printre primele orașe din țară în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, atât cele din Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și cele clasice ori guvernamentale. Ca administrație locală încercăm să atragem bani din toate sursele și axele disponibile, aceasta fiind cheia sigură pentru dezvoltarea și viitorul comunității.

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu