Mehedinți. Abonamente subvenționate de CJ pentru elevii mehedințeni

*** Abonamente subvenționate de CJ pentru elevii mehedințeni***

Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu și consilierii județeni au votat nu mai puțin de 179 proiecte locale care prevăd finanțarea transportului școlar al elevilor.

Așadar, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean devineri, 19 ianuarie a.c., s-a aprobat valoarea unitară de 0,37 lei/km și suma forfetară pe zi pe care elevii din județul Mehedinți o pot deconta pentru transportul școlar. Aladin Georgescu mai spune că ,,Valoarea a fost stabilită și avizată de ANRSC, iar documentele au fost primite de Consiliul Județean Mehedinți în urmă cu două zile, iar proiectul a fost pus pe ordinea de zi astăzi, tocmai pentru a urgenta lucrurile, iar elevii și transportatorii să își poată recupera banii, inclusiv retroactiv, de la începutul anului școlar.

De asemenea, tot în cadrul acestei ședine extraordinare s-a repartizat suma de 36.829.000 lei către toate unitățile-administrativ teritoriale din județ, care prevede o cotă de 6% din impozitul pe venit, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală în anul 2024.

,,Avem 179 proiecte ale primăriilor din județ pentru care s-a alocat finanțare. Este vorba despre proiecte finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale care necesită cofinanțare din partea UAT-urilor sau proiecte finanțate din bugetul local.Sunt investiții în infrastructura rutieră și de utilități, unități de învățământ, de cultură, investiții foarte importante pentru comunitățile locale și care îmbunătățesc condițiile de trai pentru locuitori și dezvoltă localitățile din județul Mehedinți. Mult succes tuturor în implementarea proiectelor!”, a conchis șeful administrației mehedințene, Aladin Georgescu.

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu