Mehedinți.Marius Screciu:Vom introduce peste 15.000 de apometre digitale în Severin

***Mehedinți.Marius Screciu:Vom introduce peste 15.000 de apometre digitale în Severin***

Potrivit primarului Severinului, Marius Screciu în municipiu vor fi instalate peste 15.000 apometre digitale, pentru a diminua pierderile de apă.

,,Facem un pas important către o infrastructură modernă și eficientă în domeniul distribuției apei potabile implementând, în această perioadă, un nou proiect derulat de către SECOM și cofinanțat de primărie privind achiziția de apometre electronice.

Astfel, intervenim pentru schimbarea apometrelor vechi, cu modele digitale, echipate cu sistem de citire la distanță. Cu fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, am achiziționat aproximativ 9.000 de astfel de apometre, iar prin intermediul unui alt proiect aflat în desfășurare, instalăm încă 6.000 de contoare, atât în zonele rezidențiale, cât și la scările de bloc, pentru măsurarea consumului general.” A ținut să precizeze edilul din Drobeta Tr. Severin.

Principalele caracteristici ale noilor apometre ar fi măsurarea corectă a debitelor care se face cu senzori ultrasonici, au o precizie foarte mare și nu înregistrează aerul din rețea, doar cantitatea de apă.

 De asmenea, citirea se face de la distanță si nu mai presupune ca proprietarul să fie la domiciliu.

 Aceste aparate păstrează în memorie istoricul privind consumul, în cazul în care utilizatorul solicită o verificare amănunțită, iar citirea se face în mod electronic și, astfel, se înlătură pe cât posibil eroarea umană în procesul de citire-facturare.

,,Aceste dispozitive de ultimă generație vor contribui semnificativ la identificarea și remedierea, în timp real, a problemelor din rețeaua de distribuție a apei. Înlocuirea vechilor apometre a început și continuă în ritm alert, deoarece obiectivul nostru este să acoperim întregul municipiu în cel mult doi ani, asigurându-ne că severinenii beneficiază de un sistem de distribuție a apei mai eficient și adaptat cerințelor actuale.” A mai adăugat Marius Screciu.

 Grigore Sebeș

Lasă un comentariu