Mehedinți.  Aladin Georgescu își dorește dezvoltarea turismului  în Geoparcul Platoul Mehedinți

*** Mehedinți.  Aladin Georgescu își dorește dezvoltarea turismului  în Geoparcul Platoul Mehedinți***

Peștera Gramei este una dintre cele mai spectaculoase peșteri din cele săpate de apele subterane în Mehedinți, alături de Topolnița, Epuran, Bulba sau Isverna.

Pentru a include obiectivul în circuitul turistic reprezentanții Direcției Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți, specialist din Consiliului Județean Mehedinți, mai mulți speologi și primarii comunelor Podeni și Cireșu au vizitat această peșteră spectaculoasă.   

,,În urma unor discuții anterioare pe care le-am avut cu directorul Direcției Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți, Claudiu Cenușe, am stabilit câteva direcții pe care să le urmăm pentru a crea, pe termen lung, un circuit turistic speologic, pentru că avem bogății naturale spectaculoase care merită vizitate de turiștii români și străini.

Primul pas pentru atingerea acestui obiectiv este crearea unei instalații de iluminat în Peștera Gramei, pe o distanță de aproximativ 100-150 metri care să ne ajute să descoperim magia ascunsă din adâncurile pământului! Cu o iluminare profesională și captivantă, vom descoperi coloanele de stalactite și stalagmite, și galeriile misterioase pentru că trebuie spus că fiecare unghi ascunde povestea sa!

În plus, ne propunem să adoptăm o soluție de iluminat eco-friendly, care nu numai că respectă frumusețea naturală a peșterii și mediul înconjurător, dar o și protejează!

Îl felicit pe Claudiu Cenușe pentru interesul pe care îl manifestă în dezvoltarea proiectelor care să promoveze județul Mehedinți!

Pentru că trăim în, poate, unul dintre cele mai frumoase județe din țară, județul Mehedinți, merită să facem din el o călătorie fascinantă pentru oricine alege să îl viziteze, iar acesta este un obiectiv important pentru mine! ” a spus șeful administrației mehedințene, Aladin Georgescu.

Peștera este situată foarte aproape de cabana speologilor de la Jupânești, aproximativ 1 km în linie dreaptă spre nord-est, iar accesul este destul de ușor, mai ales în perioadele cu vegetație puțină.

 Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu