Olt. Primarul din Scornicești anunță finalizarea a unui bloc ANL pentru tineri

***Olt. Primarul din Scornicești anunță finalizarea a unui bloc ANL pentru tineri***

 Daniel Tudor, primarul liberal al orașului Scornicești și Emanuel Oproiu directorul general al ANL, au făcut recepția unui bloc cu 12 locuințe destinate tinerilor din oraș.

Acesta  se află pe B-dul Muncii, are cinci garsoniere, trei apartamente cu două camere și patru apartamente cu trei camere fost finalizat, recepția investiției fiind făcută joi, 14 martie 2024.

Potrivit actualului director al ANL, Emanuel Oproiu „Aceste investiții sunt așteptate de tinerii din comunitate pentru că le oferă șansa de a beneficia de locuințe decente, accesibile ca preț. Cu siguranță vor urma și alte proiecte de succes”.

Daniel Tudor a începutconstrucția acestui bloc ANL în 2022 având, la început sprijinul  lui Gabriel Stanciu, cel care în momentul începerii lucrărilor era director la Agenția Națională pentru Locuințe. Valoarea investiției se ridică la peste 3,5 milioane de lei

„Locuințele – cinci garsoniere, trei apartamente cu două camere și patru apartamente cu trei camere au fost construite în amplasamentul din bulevardul Muncii, nr. 78, pe un regim de înălţime S+P+2E (subsol+parter+2 etaje), valoarea investiției fiind de 3.555.486,38 lei, inclusiv TVA. Proiectul s-a implementat prin programul de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, apartamentele fiind construite pe terenul pus la dispoziţia Agenției de către autoritatea publică locală. Beneficiarii sunt tinerii între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă”, a transmis Daniel Tudor, edilul din Scornicești. 

Acesta este cel de-al doilea bloc ANL finalizat în orașul Scornicești, după cel care a fost construit în anul 2004, iar cele 12 familii care vor locui în acesta urmează a se muta în cel mult o lună.

 De curând, primarul Scorniceștiului, Daniel Tudor mai spune că a mai depus la ANL un proiect pentru construirea unui alt bloc, în zona stadionului, acesta fiind în prezent la stadiul realizării studiului de fezabilitate, pentru că edilul trebuie să rezolve cererile și altor localnici care își doresc o locuință.

  Și pentru că, în oraș mai trebuie multe de făcut, primarul spune că a demarat: ,,Lucrările de extindere a rețelei de gaze în satul Margineni-Slobozia si Baltați , urmând ca în cel mai scurt timp sa continuam și pe strada Tronesti și Mihăilești. Totodată și pentru zona de centru a orașului am emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare/modernizare a blocului 60 Tineret .”

 De asemene, Emanuel Oproiu a precizat că și în orașul Drăgănești – Olt, va fi construit unbloc ANL pentru tinerii din localitate. Acest un bloc ANL va avea 20 de apartamente destinate închirierii de către tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.  Acest proiect, unic în ultimii 20 de ani îi aparține primarului orașului, Marian Viorel Tudorică, care a răspuns doleanțelor cu promptitudine cererii familiilor tinere care își dorec o locuință.

Potrivit lui Oproiu, acest loc va fi construit pestrada Morii, nr. 3, și a primit deja avizul tehnico-economic. ,,Mă bucur să vă anunț că, în cursul acestei zile (vinery, 15  martie a.c.- n.r.), m-am întâlnit cu primarul localității Drăgănești Olt, Marian Viorel Tudorică, pentru noul proiect ce se va dezvolta în localitatea Drăgănești Olt, strada Morii, nr. 3. Proiectul a primit avizul tehnico-economic și în următoarea perioadă vor avea loc procedurile privind proiectarea și execuția blocului cu 20 de apartamente. Promovarea acestui obiectiv de investiție în cadrul programului de construcție a locuințelor destinate închirierii pentru tineri, derulat de ANL, are o semnificație aparte atât din perspectiva socială, cât și din cea urbanistică, oferind soluții de locuire pentru tinerii cu resurse financiare limitate. Avem încredere deplină în echipa noastră, în autoritățile locale și în toți cei implicați pentru finalizarea cu succes a proiectului”.

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu