Politică. Organizațiile județene ale PSD și PNL fac schimb de primari și membrii de partid

 ***Politică. Organizațiile județene ale PSD și PNL fac schimb de primari și membrii de partid***

 Dacă la București, liderii celor două formațiuni politice PSD și PNL par să se înțeleagă și să meargă împreună la alegerile europarlamentare și locale, nu același lucru se întâmplă în teritoriu.

Astfel că, la sfârșitul anului trecut, nu mai puțin de zece primari PNL din Mehedinți și-au arătat intenția de a trece la PSD, după care a urmat, la scurt timp o serie de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni din Olt, care au făcut același lucru.

Florian Vătafu, primar PNL Voicesti, a trecut la PSD

Nici primarii PNL din Vâlcea nu s-au lăsat mai prejos și, nemulțumiți de sprijinul acordat de liderii liberali vâlceni, au trecut la PSD. Până acum 11 edili și-au anunțat intenția de candida la alegerile din iunie din partea social- democraților, însă, neofical se pare că numărul acestora se va dubla în cel mai scurt timp.

 În schimb, la Olt se pare că organizația județeană a PNL, condusă de deputatul Gigel Știrbu, a reușit să convingă câțiva primar și lideri social- democrați importanți să trecă în barca liberală. Printre aceștia se numără primarul din Deveselu, Nicolae Dobre și cel din Traian, Ilie Cîrmu.

Președintele PNL Olt, Gigel Știrbu și-a postat mai multe fotografii  cu cei doi edili, pe pagina de Facebook a partidului, vineri 15 martie, a.c., afirmând că Nicolae Dobre și Ilie Crîmu vor candida pentru un nou mandat de primar din partea PNL.

Domnii Crîmu Ilie și Dobre Nicolae, primarii localităților Traian și Deveselu, au ales să candideze pentru un nou mandat din partea unei formațiuni politice care să îi respecte și să îi susțină în demersurile făcute pentru dezvoltarea comunităților dumnealor. Bine ați venit în echipa Partidului Național Liberal, domnilor primari!”, a ținut să precizeze Gigel Știrbu, președintele PNL Olt.

 Se pare totuși că, adevărata explicație a plecării celor doi edili la PNL Olt, a fost faptul că președintele PSD Olt, Marius Oprescu a anunțat că la alegerile locale de anul acesta,  pentru funcâția de primar în cele două localități vor merge cu Marius Aliman ( fiul fostului primar decedat cu puțin timp înainte de alegerile din 2020) la Deveselu și Marian Negrilă la Traian, fost primar liberal al acestei localități.

De asemenea, chiar în cursul zilei de marți, 12 martie 2024, George Sorin Ciucu, consilier județean PNL, originar din Corabia precum și primarul liberal al comunei Grojdibodu, Adrian Căprița,  și-au arătat intenția de a trece la PSD, fiind primiți cu brațele deschise de către liderul social-democrat Marius Oprescu.

,,În cadrul întâlnirii de lucru convocate de către deputatul Emil Albotă, consilierul județean Sorin Ciucu și primarul localității, Adrian Căpriță, membrii PNL din Grojdibodu au decis să se alăture echipei PSD pentru a contribui la dezvoltarea și modernizarea comunei.

Alături de președintele organizației PNL, Vîlcu Gigi, și alți consilieri locali, Niță Petrișor și Bazganu Ioan, aceștia și-au exprimat angajamentul de a susține procesul de modernizare și dezvoltare început de edilul comunei.

Ei au subliniat importanța dialogului, echilibrului și seriozității în implementarea planului de guvernare locală al echipei PSD Grojdibodu.” Se mai precizează pe pagina oficială a PSD Olt.

 Tot de la PNL Mehedinți, zilele trecute au mai plecat către organizația județeană a PSD și primarii  comunelor Cujmir și Ilovăț, respectiv  Florin Cergă și Ionel Manțog.

Ionel Manțog și președintele Aladinn Georgescu

,,Primarul comunei Ilovăț, Ionel Manțog, este din această seară, membru al Organizației PSD Mehedinți. A plecat din PNL, hotărât ca alături de noi să deschidă noi perspective pentru dezvoltarea comunității pe care o reprezintă acum și o va reprezenta și după data de 9 iunie.

Prin colaborarea pe care am parafat-o în această seară, din punct de vedere politic, am speranța că împreună vom construi un viitor mai bun pentru oamenii din Ilovăț.

Îl felicit pentru decizia luată și îl asigur de toată susținerea mea, a Consiliului Județean Mehedinți și a colegilor din Organizația Județeană a Partidului Social Democrat!

Bun venit, Ionel Manțog, alături de noi!”, a declarat președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

 Acesta a ținut să mai precizeze că primarul comunei Cujmir, Florin Cergă, are o vastă experiență administrativă după două mandate și va candida pentru un nou mandat din partea PSD.

Florin Cergă, primar comuna Cujmir

,,Motivația din spatele acestei schimbări este una clară! Crede într-un parteneriat corect și puternic cu PSD, Consiliului Județean Mehedinți și cu mine, personal, care să aducă beneficii semnificative pentru comunitatea locală pe care o reprezintă.

Așa cum am dovedit că putem face lucruri frumoase pentru oameni și localitățile în care colaborarea cu domnii primari este bună, tot așa vom face și la Cujmir.

Îi mulțumesc primarului Florin Cergă pentru încredere, îi doresc mult succes în alegeri și putere de muncă după data de 9 iunie! Avem multe proiecte de implementat împreună și le vom realiza pentru cetățeni!” a conchis liderul PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

 Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu