Mehedinți. Primarul Severinului, finalizează o nouă investiție din  zona Târgul Veteranilor

***Mehedinți. Primarul Severinului, finalizează o nouă investiție din  zona Târgul Veteranilor***


 Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin anunță o nouă investiție finalizată care se referă la modernizarea unei noi zone urbane în apropierea Târgului Veterani.

Potrivit edilului, lucrările reprezintă o continuare a investițiilor din anii precedenți, realizate în jurul blocurilor VT1, VT2, G1, G2, 21 și 22. Proiectul de regenerare urbană  include blocurile 1/100G/2/22/21/G2 și zona cuprinsă în perimetrul străzilor Anghel Saligny, Veterani și Iuliu Maniu.

„Am reabilitat zona pietonală, aleile dintre blocuri, intrările în scările de bloc, spații verzi, aici vorbim despre o zonă urbană, reabilitată complet. Era o zonă în care nu s-a intervenit de zeci de ani. Constructorul a terminat întreaga zonă în mai puțin de 3 luni, ne bucură faptul că oamenii sunt mulțumiți,” a transmis primarul Marius Screciu.

În mai puțin de trei luni acestea au fost încheiate și s-a reușit transformarea unui spațiu a deteriorat într-o zonă urbană curată și modernă. În plus, oamenii vor avea la dispoziție 90 de locuri noi de parcare.
„A fost o lucrare destul de grea, noi ne-am mobilizat să o încheiem înainte de termen. Am realizat partea de carosabil, pietonală, canalizare pluvială, zona din preajma blocurilor,” a precizat Eugen Rușețelu, reprezentantul fimeri care a executat lucrările.
De asemenea, Sreciu mai precizează că în următoarele două săptămâni se vor încheia lucrările la alte două zone similare din cartierul Crihala și vor fi demarate alte 16 proiecte de regenerare urbană, în diferite zone ale municipiului, acoperind astfel zonele care necesită investiții și modernizare. Lucrările încheiate recent au fost finanțate din bugetul local și se ridică la aproape 2.300.000 de lei.

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu