Mehedinți. O nouă grădiniță va fi reabilitată energetic de către autoritățile din Severin

***Mehedinți. O nouă grădiniță va fi reabilitată energetic de către autoritățile din Severin***

 Potrivit primarului din Drobetat Tur nu Severin, Marius Screciu încă o grădiniță din Severin urmează să intre într-un proces de reabilitare și modernizare. Este vorba despre clădirea Grădiniței cu nr.20 va fi renovată din punct de vedere energetic, iar valoarea lucrărilor este de 3,5 milioane lei, bani obținuți prin Programul Regional.

Consilierii locali au votat în ședința de CL indicatorii tehnico-economici pentru ca unitatea de învățământ să poată primi finanțarea prin Programul Regional, valoarea proiectului fiind de 3,5 milioane de lei.

Am primit, de asemenea, vești bune și pentru grădinița nr.20. Urmează să fie semnat proiectul pentru reabilitarea ei pe fonduri europene și tot astăzi am aprobat modificări pentru alte lucrări în construcție, cum sunt Grădinița nr. 7 și Colegiul Național Economic Teodor Costescu. Aici am suplimentat anumite lucrări ce nu erau prevăzute în proiect și am aprobat banii necesari pentru acestea,” a declarat Marius Screciu, primarul Municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Potrivit autorităților locale, între 2016-2024 Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin a investit peste 20 de milioane de euro, în educație. Pe lângă dotarea tuturor școlilor, liceelor și grădinițelor, au fost reabilitate clădirile a 9 unități de învățământ, dintre care două școli gimnaziale, un liceu, patru grădinițe și două creșe.

 Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu