Președintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni

PNLPreședintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni.  Klaus Iohannis și PNL își propun să construiască ”România normală”, bazată pe o guvernare competentă.

Președintele Klaus Iohannis a fost așteptat, în Craiova, un fief traditional al PSD, de câteva sute de olteni care i-au cerut autografe, au dat mâna  și s-au  fotografiat cu el.  La intrarea în sala reuniunii, șeful statului a fost aplaudat cu căldură de cei 1.500 de membri PNL, parlamentari şi aleşi locali care au participat, sâmbătă, la Craiova, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Vest şi Oltenia. Drumul spre tribuna sălii a fost un nou prilej pentru o baie de mulțime, liberalii dorind să dea mâna, să facă fotografii și să le ureze succes președintelui României și liderului PNL.

Iohannis: ”Am fost tot timpul pe fază”Craiova

În discursul ținut în fața liberalilor, preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur guvernarea PSD, care  nu a realizat autostrăzi, nu a construit spitale regionale, nu a modernizat școlile, nu a asigurat paza instituțiilor de învățământ și nici manualele pentru elevi.

”Pe scurt, PSD pentru România a fost și este o catastrofă!”. ”Dar unii ne-am opus. Tot timpul, cum se spune, am fost pe fază. Mi-am folosit instrumentele constituționale și am oprit foarte multe din prostiile, din nesimțirile pe care le-au planificat pesediștii pentru România”,  a explicat Klaus Iohannis.

Craiova OltEl a precizat că singur poate face atât cât a făcut în ultimii cinci ani, dar că împreună cu liberalii şi cu celelalte forţe proeuropene vor câştiga alegerile şi vor forma un guvern care lucrează pentru români. Șeful statului a susținut că este nevoie de un Guvern construit în jurul PNL. ” După care ne apucăm de treabă și reconstruim România. Facem România europeană, România modernă, România Normală”, este planul președintelui Klaus Iohannis.

Angajamentele  lui Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat PSD că a promovat din Oltenia ”o lungă listă Craiova delegatie(1)de otrepe”, printre cei pomeniți de Orban aflându-se Eugen Nicolicea, Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Adrian Duicu, Mihai Fifor, Darius Vâlcov.

Liderul PNL a garantat că un guvern liberal va finaliza drumul expres Craiova-Pitești și tronsonul de autostradă Calafat-Lugoj. De altfel, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova-Pitești au fost aprobați de Guvernul PNL în 2008, dar prioectul nu este gata nici astăzi. Liderul PNL s-a angajat și în privința realizării proiectului care ar permite navigarea pe Dunăre, pentru care, în 2008, ca ministru al Transporutilor a alocat 400 de milioane de euro.” Dunărea va deveni navigabilă și se va umple de barje de care să transforme cu adevărat potențialul de dezvoltare și al Olteniei”, a afirmat Ludovic Orban.

Mesajele liderilor din Oltenia

gigel stirbuGigel Știrbu, vicepreședinte PNL pentru regiunea Oltenia,  a afirmat că, în timpul guvernării PSD, democrația din România a trecut ”printr-un pericol uriaș” dar Klaus Iohannis a fost cel care a blocat planurile PSD, fiind ”un gardian al democrației”. ”Victoria lui Klaus Iohannis înseamnă victoria unei Românii normale”, a concluzionat Gigel Știrbu.

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a propus un exercițiu de imaginație– cum ar fi arătat România dacă Klaus Iohannis nu ar fi câștigat alegerile din 2014: Liviu Dragnea ar fi ajuns premier, scăpat de pușcărie de o justiție aservită PSD, Lia Olguța Vasilescu de la Dolj ar fi ajuns Ministerul Transporturilor cheltuind banii pe autostrăzi imaginare, iar ședințele de Guvern ar fi avut loc pe Insula Belina.

Semnalul ORA

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s