Olt. Se lucrează intens la Drumul Expres Craiova- Slatina-Pitești

După ani de așteptări și promisiuni, iată că construcția Drumului Expres Craiova- Slatina – Pitești va deveni realitate.

Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020. Drumul Expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

 Potrivit Economica.ro ,,tronsoanele 3 şi 4 din DX Craiova – Piteşti au mai fost lansate la licitaţie de către CNAIR în urmă cu doi ani, odată cu tronsoanele 1 şi 2. În urma contestaţiilor în instanţă, licitaţiile pentru tronsoanele 1 şi 2 au continuat, dar cele pentru tronsoanele 3 şi 4 au fost anulate. Tronsonul 1 al DX Craiova – Piteşti este construit de către italienii de la Tirrena Scavi, iar tronsonul 2, cu două loturi, de către firmele lui Dorinel Umbrărescu.”

Reprezentantul firmei care a câștigat licitația a declarat că va mobiliza pe șantier 300 de utilaje și 700 de muncitori, astfel încât să se lucreze în paralel atât la partea carosabilă, cât și la șanțurile de scurgere, sistemul de siguranță rutieră și la ridicarea pilonilor pentru poduri.
Noul prefect de Olt, Florin Homorean, a avut o întâlnirede lucru pe 28 ianuarie, a.c., cu constructorul Tronsonului 2, pe șantierul din zona localității Milcov, pentru a da asigurări continuării lucrărilor prin terenul aparținând Jandarmeriei unde se află poligonul de tragere  dar și pe porțiunea împădurită. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că va găsi soluții  pentru ca acest drum de mare viteză să poată fi terminată în cel mai scurt timp.

Directorul Drumuri Național Slatina, Adrian Motorga,  a spus că acest tronson va fi gata în doi ani, timp în care se va construi un pod peste Olt și un viaduct de 1,7 km, precum și un pod și un viaduct la Balș de 600 metri peste râul Olteț.

Constructorul trasat deja culoarul ocupat de șosea pregătindu-se totodată terenul pentru amenajarea părții carosabile. În momentul de față se observă în teren zeci de utilaje care  trasează legătura dintre DE Craiova- Slatina-Pitești și Drumul Naţional 65 – European 574, spre Valea Mare.

 Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s