Național. Tinerii se revoltă împotriva promovării non-valorilor în mass-media!

Un tânăr din zona Olteniei, student la Facultatea de limbi și literaturi străine din București, specializarea: ucraineană-neerlandeză a decis să ia atitudine împotriva promovării non-valorilor de către mass-media. Pe pagina sa de facebook, Narcis Constantin, a postat un mesaj prin care critică în termeni duri promovarea cuplul Viorel-Vulpița, mult mediatizat în ultima perioadă la TV și a lansat o provocare pentru cititori.

<<Câți oameni excepționali trec pe lângă noi, anonimi, și noi admirăm prostește atâția neghiobi, numai pentru că au vorbit despre ei presa și opinia publică>> – M. Eliade.

Din cauza mass-media și a meme-urilor s-a umplut net-ul de proști. Mă deranjează să aud că „ne merităm soarta, pentru că noi i-am făcut vedete”.

Aveți mai jos o serie de români excepționali, din diferite domenii, mai puțini cunoscuți, care merită promovați.

Dacă și voi v-ați săturat de Vulpița și Viorel, și vreți să arătați că nu suntem „o țară de proști”, vă provoc:

1) Citiți acest articol și dați share la acest post cu tot cu text, copy/paste .

2) Lăsați în comentarii numele persoanelor pe care le apreciați pentru munca pe care o fac, specificând despre ce anume este vorba.

În felul acesta contribuiți la schimbarea pe care acești români magnifici o aduc României, la nivel mai larg sau mai restrâns.

Încep eu!” a fost mesajul postat de tânărul student, Narcis Constantin, urmat de persoanele pe care le apreciază, printre care un militant anti-poluare, un student care a dat dovadă de curaj învingând sistemul de educație, dar și un cadru didactic al facultății unde activează.

Tânărul este de părere că mediul online a devenit o extensie a televiziunii românești unde emisiuni precum Acces Direct și Puterea Dragostei expun tot felul de nulități și non-valori, în detrimentul oamenilor exemplari din această țară, care adus plus-valoare în societate, sunt dedicați în ceea ce fac și merită apreciați. „Ce m-a deranjat cel mai mult a fost însă valul de meme-uri de pe rețelele de socializare, cu cele două personaje în prim-plan (n.r. – Viorel și Vulpița), urmate de postări în care ne deplângem soarta. M-a deranjat să aud că „atât putem”, așa că am zis că trebuie să iau atitudine și să acționez” a relatat pentru Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului tânărul gorjean.

Narcis Constantin, tânărul care nu a putut rămâne pasiv la căderea țării în prăpastie, este un tânăr de viitor, cu potențial, care sperăm ca va ajuta România să se dezvolte frumos și armonios precum Germania, spre exemplu. Este de părere că „presa ar trebui să expună lucrurile bune din societatea românească și oamenii care fac fapte excepționale. Nu cred în binele ținut la „dospit”, în secret, iar prostia și ironia să fie expuse în mass-media. Repet, cei care fac lucruri extraordinare, sunt oameni ce merită expuși și luați drept exemplu, nu invers”.

Nu are o problemă cu mass-media în general, fiind de părere că există și lucruri frumoase prezentate, însă recunoaște că imaginea mass-mediei se află în concordanță cu oamenii din societate. Astfel, tânărul student apreciază că „dacă oamenii preferă să facă mișto și să consume astfel de non-valori, asta le oferă și mass-media. Eu consider, totuși, că te poți bucura și de lucruri folositoare și educative în presă, trebuie doar să știi unde să cauți, orice lucru poate fi folosit și pentru a face bine și pentru a face rău, deci să folosim mass-media cu cap, zic” a fost îndemnul transmis de Narcis Constantin.

         În momentul în care a creat postarea de pe facebook, a sperat ca aceasta să ajungă la „urechile presei”, care să „ia act de oamenii minunați din această țară și să își revizuiască subiectele și personajele pe care le promovează”.

 Ionuț Andrei Cocîrlău

Lasă un comentariu