Vâlcea. Primăria Perișani oferă 500 de lei pentru rechizite copiilor defavorizați

Ion Sandu, primar Perisani

***Vâlcea. Primăria Perișani oferă 500 de lei pentru rechizite copiilor defavorizați***

 Primarul localității vâlcene Perișani, Ion Sandu vine în întâmpinarea familiilor nevoiașe din localitate care își vor trimite copii la școală în această toamnă, oferindu-le din partea primăriei 500 de lei pentru achiziționarea uniformelor școlare, sau a rechizitelor.

 Așadar, Ion Sandu a adus la cunoștință părinților copiilor dezavantajați din punct de vedere social, aflați în învățământul primar/gimnazial (cls. I-VIII) din cadrul Școlii Profesionale Perișani,  că ,,pot solicita tichete sociale în valoare de 500 lei ce se acordă o dată pe an în baza OUG 33/2001, cu modificările ulterioare, pentru susținerea unor cheltuieli aferente vestimentației și rechizitelor școlare dacă venitul mediu lunar nu depășește 1115 lei/membru din familie. Copiii înscriși în învățământul preșcolar (grădinarii) pot primi tichete sociale în valoare de 500 lei dacă venitul mediu lunar al familiei nu depășește suma de 284 lei/membru, cu respectarea condițiilor stabilite în Legea 248/2015.
 În acest sens, acesta a ținut să menționeze și documentele necesare completării dosarului  pentru obținerea acestei sume de bani, respectiv o adeverință dovadă venit net; acte de naștere pentru copiii preșcolari și școlari; acte de identitate Ci/Bi pentru părinți sau reprezentanții legali ai copiilor; acte de căsătorie ale părinților; hotărâri judecătorești definitive ( dacă este cazul); dosar cu șină.
Ultima zi de depunere a unei solicitări este în data de 14.septembrie 2020.
 Georgia Sebeș

Lasă un comentariu