Argeș. Cristian Gentea a găsit soluțiile necesare funcționării piețelor din Pitești

Cristian Gentea, primar Pitești

***Argeș. Cristian Gentea a găsit soluțiile necesare funcționării piețelor din Pitești***
Potrivit unui comunicat de presă postat de Primăria Pitești pe contul de socializare, Cristian Gentea, edilul municipiului a convocat, în prima zi de mandat, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente de întărire a măsurilor de protecție a cetățenilor de îmbolnăvirea cu SARS-CoV2, dar și de protecție a operatorilor economici afectați de restricții. Una dintre cele mai stringente probleme este cea a funcționării în condiții speciale a piețelor agroalimentare.
Înainte de întâlnirea cu directorii serviciilor și direcțiilor din administrație, primarul a făcut o vizită de documentare în piețele din Pitești.
Acesta a stabilit modul de organizare a piețelor, care va fi schimbat în cel mai scurt timp. În Piața Găvana se vor monta corturi exterioare, astfel încât producătorii și comercianții să fie distanțați, în Trivale se vor face modificări la structura superioară, vor fi îndepărtate geamurile și se vor organiza circuite de siguranță.
Piața Ceair nu poate fi modificată conform prevederilor speciale în stare de alertă, așa că va fi un circuit supravegheat al persoanelor în interiorul halei de carne, ouă și brânzeturi, păstrarea distanțării sociale, purtarea adecvată a măștii, implicarea activă a Poliției Locale în monitorizarea respectării restricțiilor. Piața Smârdan va fi reorganizată prin mutarea comercianților în corturi, în parcarea din apropiere.


Primarul a promis locuitorilor că toate piețele Piteștiului vor fi reamenajate și vor funcționa conform deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgență.
,,Piața Ceair a devenit mai sigură, din această dimineață (21 noiembrie a.c.- n.r.). Poliția locală și reprezentanții autorității piețelor asigură circuitul în halele acoperite, distanțarea socială și verifică purtarea corectă a măștilor. Pentru că este sărbătoare religioasă și hala de pește este punct aglomerat, au acces 10 persoane în același timp.
În piața Găvana s-a ridicat azi noapte cortul special pentru asigurarea condițiilor de siguranță a cetățenilor și a producătorilor/comercianților. Până la ora 17:00, mesele pentru aproximativ 80 de locuri vor fi amenajate. Cel târziu luni, locuitorii din Găvana vor putea folosi piața în siguranță.
Urmează amenajarea din Trivale și Smârdan” . a ținut să precizeze Cristian Gentea.
Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s