Olt. Secretarul de stat, Luminița Popescu schimbată din funcție cu o habarnistă!

Prețul alianței PNL- USRPlus -UDMR, pentru formarea noului Guvern, este greu plătit de liberali care a trebuit să renunțe la unii miniștri, secretari de stat, prefecți sau directori de deconcentrate. Problema nu ar fi chiar atât de gravă dacă n-ar fi înlocuiți tocmai cei mai buni și profesioniști oameni.

Un exemplu care a revoltat aproape toți liderii locali ai PNL Olt, este Luminita Popescu, Secretar de Stat, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei si Bărbați – ANES. Aceasta a fost schimbată Marinela Macovei, o doamna total necunoscută, soția consilierului local Liviu Macovei, fost președinte USR Focșani.

Florentina Ghiță

Revoltată a fost și președinta PNL Potcoava, Florentina Ghiță, care și-a exprimat dezamăgirea cu privire la conducerea liberală de la Olt, pentru că lasă să se întâmple astfel de lucruri, fără să ia nicio măsură. Iată ce a scris aceasta pe contul său de socializare: ,,Să ne lăudăm că nu ne lăsăm oamenii în urnă, că ținem cont de cei care muncesc și sunt cu noi demult și de când ne-a fost greu, au fost cuvintele unui președinte județean care m-a făcut să îl admir. Dar, acum, când ești mai sus decât puteai crede, când îți poți ajuta echipa și când poți dovedi că tot ce ai spus în diferite campanii se poate adeveri, tu vii și îți ignori și dobori oamenii… În ce mă privește nu îmi pasă, dar să dai într-un OM care a fost un succes pentru imaginea Oltului, un OM care a contribuit la imaginea județului și a ta propriu zis,…. ASTA NU MAI ÎNȚELEG! Să accepți să îți plece oamenii care sunt cei mai remarcabili în partid,… Probabil că poți face asta, doar din frustrare și răzbunare. Rușine că acceptăm așa jocuri politice!!! Rușine că uităm că și datorită unor astfel de oameni suntem cine suntem! Rușine că uităm că și pentru noi a pus umărul și cuvântul… CINEVA! Pentru mine e inadmisibil ce se întâmplă în politica liberală din Olt! Pentru mine e de neînțeles cum o echipă care se vrea un exemplu, își dă la picioare singură. Înlocuirea doamnei Secretar de stat al Agenției pentru Egalitate de Șanse între femei și bărbați, doamna Luminița Popescu, este o bătaie de joc la adresa responsabilității politice și o greșeală impardonabilă din partea conducerii PNL Olt!! Sau cred că sunt eu prea în urmă și politica din zilele noastre înseamnă DOAR interes personal… Îmi pare nespus de rău pentru toată activitatea mea de a ridica imaginea PNL Olt, Potcoava și la nivel național, căci se pare că nu am făcut decât să contribui la succesul UNOR personaje care urmăreau cu totul altceva. Am fost mereu aici pentru aceast remarcabil OM, LIDER ȘI DEMNITAR DE STAT, Luminița Popescu, care a fost cel mai viabil și UNIC exemplu de cinste, demnitate și profesionalism. Însă acum am înțeles că nu mai este cazul… Iar dacă am fost cea care până acum i-am lăudat și m-am mândrit cu cei din PNL Olt, acum am să fiu cea care v-a scoate în evidență tot ce pot ei să NU facă! Și cu asta am încheiat capitolul liberal pe care l-am idolatrizat! Sper că cei în cauză se vor simți cu adevărat Învingători… Sau nu!? ”, a precizat lidera PNL Potcoava, Florentina Ghiță.

Olteanca noastră, Secretarul de Stat, Luminița Popescu, nu a întârziat să dea un răspuns pe măsura modestiei sale: ,,Mi-am îndeplinit misiunea cu toată seriozitatea și responsabilitatea și așa o voi face până la capăt, indiferent care va fi acesta! Doar prin puterea exemplelor putem schimba mentalități! Politica trebuie să fie cu oameni, pentru oameni și despre oameni, iar implicarea noastră trebuie să geneze bine pentru semeni, progres și dezvoltare. Nu funcțiile vor vorbi despre noi, ci faptele care vor rămâne în urma noastră!”

Îmi pare rău să văd astfel de oameni dedicați unei doctrine politice, unui partid, unei societăți sau unui sistem în care au crezut că vor schimba lucrurile în bine să fie discreditați, tratați cu indiferență, după ce au depus o muncă asiduuă ani de zile, după ce au adunat în jurul lor oameni care au crezut în ei! Oamenii profesioniști, cerebrali, cinstiți și corecți sunt folosiți doar pentru ,,imagine”, după care sunt înlăturați ca niște măsele stricate!

Dar asta se întâmplă în politică dintotdeauna, de peste 2.000 de ani!

Georgiana Leulescu

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s