Mehedinți. Parteneriat cu Primăria Drobeta Tr. Severin pentru înființarea de locuri de muncă

***Mehedinți. Parteneriat cu Primăria Drobeta Tr. Severin pentru înființarea de locuri de muncă***
Primăria Drobeta Tr. Severin în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați și Asociația SIMO au implementat un proiect numit sugestiv ,,SUS- Social Start Up”, finanțat printr-un program POCU, având ca obiectiv dezvoltarea comunităților locale și crearea a 96 de locuri de muncă în regiunile Sud -Vest Oltenia, Sud Muntenia, Sud- Est, Vest pentru încurajarea și susținerea antreprenoriatului social, respectiv înființarea a 24 de inteprinderi sociale.
Pentru a face cunoscut acest proiect, Marus Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a organizat o conferință de presă și, totodată o întâlnire cu beneficiarii celor 8 firme selectate pentru semnarea protocolului de colaborare și finanțare.
Marius Screciu a declarat că ,, UAT Drobeta Turnu Severin a desfășurat în cursul lunilor august- octombrie 2020, o activitat de formare și consiliere antreprenorială pentru grupul țintă alocat, iar în cursul lunii decembrie s-a desfășurat concursul de planuri de afaceri. Pe 31 decembrie , la nivelul județului Mehedinți au fost selectate pentru finanțare 8 planuri de afaceri. ” A spus acesta precizând faptul că valoarea totală a proiectului este de 13.333.852, 49 lei din care 3.803.353,07 lei este bugetul alocat de primăria Drobeta Turnu Severin.
Iată care sunt cele 8 firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare:

 1. Înființarea unei inteprinderi sociale în domeniul închirierii de mașini, în localitatea Jiana, din Județul Mehedinți;
 2. Înființarea unui centru de agrement cu ATV-uri;
 3. Înființare inteprindere socială producție și comercializare suveniruri;
 4. Organizare evenimente recreaționale cu grijă față de natură;
 5. Centru multimedia de inoare și implicare civică;
 6. Înființarea unei iteprinderi sociale în domeniul fabricației reparatelor pentru hrana animalelor de companie și promovarea coeziunii socio- economice;
 7. Siguranța pe 2 roți;
 8. Pensiunea canină Gabriela.
  Edilul din Severin a precizat că fiecare dintre cele opt a primit câte 85.000 de euro, proiecte ce vin să ajute inițiativa privată, cu obigațția de a angaja cel puțin patru oameni iar 90% din profit să fie donat unor cauze sau acțiuni sociale.
  ,, Noi am atras fondurile europene alături de partenerii noștri din Galați, semnându-se prin intermediul primăriei Drobeta Turnu Severin pentru că noi am fost cei care am selectat 8 dintre firmele cu cele mai bune proiecte (…) Sunt lucruri care ne bucură pentru că se crează nu mai puțin de 32 de locuri de muncă. E un pas mic, dar foarte important pentru comunitatea noastră.” a spus, printre altele primarul Marius Screciu, urându-le mult succes tuturor beneficiarilor acestui proiect.
  Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro
  Redactor Georgiana Leulescu, op. imag., ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s