Olt. Senatorul Siminica Mirea implicată în siguranța rutieră

***Olt. Senatorul Siminica Mirea implicată în siguranța rutieră***
Cunoscută pentru numeroasele intervenții cu privire la siguranța rutieră, senatorul de Olt, Siminica Mirea a făcut cunoscut, printr-un comunicat de presă că în urma intervenției sale, făcute pe 10 februarie a.c., pe lângă ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode cu privire la ,, timpanele din beton de la podețele de legătură între riverani și drumurile publice, care reprezintă un pericol real pentru siguranța rutieră”, acesta i-a răspuns, printre altele, că administratorul drumului trebuie să ia măsuri privind aceste obstacole.
,,Ministrul de resort răspunde prin prezentarea unor articole din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Guvern 195/2020: „Art 3 (2) – În scopul desfășurării în condiții de siguranță a circulației pe drumurile publice, administratorul drumului public trebuie să realizeze amenajări rutiere pentru a determina participanții la trafic să respecte semnificația semnalizării rutiere.”, a fost răspunsul evaziv al ministrului Lucian Bode.
Parlamentarul de Olt, a insistat asupra siguranţei pe drumurile publice şi a spus că va continua să se implice și crede că răspunsul ministrului este o speranţă că se poate, dar trebuie să se şi vrea.
,,Din partea ministrului am primit informaţia conform căreia Poliţia Română a solicitat administratorului drumului public, în speţa prezentată de mine, al DE 574 (DN 65), zona Negreni, prin intermediul structurilor de poliţie rutieră teritoriale, identificarea unor soluţii tehnice de protejare/realizare a timpanelor acestor podeţe care să conducă la sporirea siguranţei rutiere pe drumurile publice.” a ținut să precizeze Siminica Mirea, adăugând că siguranţa rutieră este o prioritate, nu numai pentru ea dar și pentru instituţiile implicate şi adminsitratorii de drumuri.
,,Aștept cu încredere aceiași deschidere şi de la ministrul Transporturilor, căruia i-am prezentat situaţia dată. Cele două instituţii pot face ca drumurile să fie mai sigure prin colaborare. În urmă cu câţiva ani, am ridicat problema şi am oferit soluţia separatoarelor de sens din structură solidă, cele care ne incomodează puţin în zona Pădurii Saru, dar ne protejează deplin. Nu revendic drepturi de autor. Mă interesează doar ca românii să fie în siguranţă pe drumurile publice.” a mai spus cu încredere, Siminica Mirea.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s