Vâlcea. Roboți pentru dezinfecția spitalelor vâlcene

Potrivit președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, trei spitale vâlcene vor folosi roboți dezinfectanți cu ultraviolete. Această inovație în domeniu sanitar se datorează demersurilor făcute de către Consiliului Județean Vâlcea și a depunerii online a documentațiilor necesare către Comisia Europeană, pentru efortul de combatere a pandemiei COVID-19.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești

De roboții dezinfectanți cu ultraviolete vor beneficia Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești și Spitalul Orășenesc Horezu.
,,În județul nostru vor ajunge 3 din cei 12 roboți, care vor fi livrați în România, în următoarea perioadă, de Comisia Europeană.
Roboții cu ultraviolete vor contribui la asigurarea unui mediu steril în spitale, fără expunerea personalului la riscuri inutile.
Aceștia elimină 99,99% din microbi, dezinfectează un salon în 10-15 minute și sunt operați de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile.
Roboții respectivi sunt fabricați în Danemarca și sunt utilizați în zeci de spitale din Uniunea Europeană și din întreaga lume.
” a spus șeful administrativului vâlcean.
Până la jumătatea lunii august, spitalele beneficiare vor încheia acordurile de donație cu Comisia Europeană, urmând ca roboții dezinfectanți să fie livrați ulterior.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s