Mehedinți. Investițiile făcute din fonduri UE verificate de o delegație a Comisiei Europene

***Mehedinți. Investițiile făcute din fonduri UE verificate de o delegație a Comisiei Europene***

Autoritățile județene din Mehedinți, respectiv Aladin Georgescu, președintele CJ, vicpereședinteel Ramona Cupă și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu au primit astăzi, 19 ianuarie a.c., vizita unei delegații a Comisiei Europene, însoțită de reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Delegația formată din Krzysztof KASPRZYK, director adjunct al Unității România în cadrul DG Regio, managerii de program – Marco Migliara, Roxana Laiu, și reprezentanții ADR S-V Oltenia – directorul Direcției AM pentru Programul Regional – Cătălin Catană , directorul Direcției PRC – Marilena Alecu, directorul Direcției Autorizare cheltuieli AM PR – Monica Botea, șefa Departamentului Gestionare Program – Magda Lungu, șeful Departamentului PDU – Gabriel Burada, a vizitat Muzeul Regiunii Porților de Fier, Cetatea Medievală a Severinului și Palatul Culturii Teodor Costescu. ,,Membrii de la Bruxelles au apreciat faptul că banii europeni au fost folosiți în proiecte bine structurate, dar mai ales că obiectivele noastre istorice și culturale au fost incluse în circuite turistice naționale și internaționale.

Continuăm să atragem fonduri europene pentru investițiile de care are nevoie orașul nostru, ele reprezentând cheia sigură spre dezvoltarea continuă a comunităților.”a ținut să precizeze, printre altele Marius Screciu, primarul Severinului.

Prezentă la acest eveniment a fost și vicepreședintele CJ Mehedinți, Ramona Cupă care a susținut că ,,Județul Mehedinți este un exemplu de bune practici în ceea ce privește atragerea fondurilor europene, iar Consiliul Județean are deja o bogată experiență în realizarea de investiții majore, cu ajutorul proiectelor contractate prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.(…)

Și pentru că vechiul exercițiu financiar a fost un succes pentru Consiliul Județean Mehedinți, noul exercițiu financiar 2021 – 2028 va crea noi oportunități de finanțare, ce vor fi fructificate la maxim, în intresul dezvoltării acestui frumos județ.”

Delegației i-au au fost prezentate proiectele implementate de Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Drobeta Turnu Severin cu finanțare europeană, în cadrul Programului Operațional Regional, precum și principalele obiective pentru exercițiul financiar 2021-2028.

În partea a doua a zilei, au fost vizitate obiective de investiții finanțate în cadrul POR finalizate și în curs de implementare, precum Muzeul Regiunii Porților de Fier, Cetatea Medievală a Severinului, Palatul Culturii ,,Teodor Costescu” și Spitalul Județean de Urgență.

Membrii de la Bruxelles au apreciat faptul că banii europeni au fost folosiți în proiecte bine structurate, dar mai ales că obiectivele noastre istorice și culturale au fost incluse în circuite turistice naționale și internaționale.

Autoritățile județene au mai afirmat că vor continua să atragă fonduri europene pentru investițiile de care are nevoie reședința județului Mehedinți, acestea reprezentând cheia sigură spre dezvoltarea continuă a comunităților locale.

A fost o onoare pentru noi, să avem o asemenea delegație la Consiliul Județean Mehedinți și este o recunoaștere a muncii depuse în implementarea proiectelor cu fonduri europene, în ultimii ani.

Atât eu, cât și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, ne-am bucurat să primim aprecieri pentru investițiile finalizate, Muzeul Regiunii Porților de Fier și Cetatea Medievală, care sunt principalele obiective turistice din județ și răspund în momentul de față, tuturor exigențelor turiștilor care sunt din ce în ce mai mulți, de la an la an!

Le mulțumesc reprezentanților Comisiei Europene pentru vizită și conducerii Agenției pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, pentru sprijinul pe care ni l-au acordat până acum. Am convingerea că vom colabora cel puțin la fel de bine, cu atât mai mult cu cât ADR este autoritate de management pentru Programul Regional din exercițiul financiar 2021-2027!”, a transmis Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți,.

 Georgia Sebeș

Lasă un comentariu