Olt. TMK Artrom SA Slatina scapă de povara sancțiunilor UE!

***Olt. TMK Artrom SA Slatina scapă de povara sancțiunilor UE!***

Compania slătineană TMK Artrom SA cu capital rusesc, supusă sancțiunilor UE, a fost cumpărată de Hefestos Capital, devenind astfel ARTROM STEEL TUBES.

Această tranzacție a fost anunțată astăzi 19, ianuarie a.c., precizndu-se faptul că ARTROM STEEL TUBES este una dintre cele mai importante intyeprinderi de țevi din Europa, cu sediul în Belgrad și operațiuni în România la Reșița și Slatina.

Milutin Nikolic, co-fondatorul Hefestos Capital a ținut să precizeze într-un comunicat de presă că ,, Suntem încântați să anunțăm că am achiziționat100% din compania Artrom Steel Tubes, cel mai important grup industrial din România și unul dintre liderii producției de țevi premium cu aplicații special din Europa. Timp de 21 ani, misiunea Hefestos Capital a fost să consilieze și să dezvolte companii și brandu-ri de top din sud-estul Europei, să readucă în prim- plan lideri vechi și să creeze campioni noi. Achiziția companieiARTROM ne va permitesă-i oferim o nouă perspectivă și suntem nerăbdători să lucrăm împreună cu managementu-ul companiei, cu echipa de specialiști, dar și cu atoritățile române, furnizorii și clienții noștri din toată lumea ca să dezvoltăm mai departe potențialul ARTROM STEEL TUBES.”

Ca urmare a acestei tranzacții, noii beneficiari ai Grupului ARTROM, dar și a companiilor deținute de acestea în România, Italia și SUA sunt sârbii Milutin Nikolic și Pavel Kavran cei doi fondatori Hefestos Capital, specificându-se clar că această companie nu mai este controlată de TMK.

La rândul său, Adrian Popescu ( foto), cel care a condus TMK Artrom SA, timp de 30 de ani din funcția de director general, a declarat: ,, Momentul este foarte important pentru viitorul companiei pentru că deschide dintr-o perioadă de extreme dificultăți, generate de listarea fostului beneficiar real al ARTROM ca persoană sancționată. Începând de acum , Grupul ARTROM își poate relua programele de dezvoltare amânate de crizele succesive din ultimii trei ani- pandemia și războiul din Ucraina- și își poate continua activitatea pe piețele pe care s-a remarcat de-a lungul anilor. Dealtfel, schimbarea beneficiarului real generează foarte multă încredere și stabilitate în rândul celor 2350 de specialiști care lucrează în compania Grupului Artrom din România și SUA”

Adrian Popescu, este în momentul de față președintele Consiliului de Administrație al ARTROM STEEL TUBES, iar în funcția de director general a fost numit Cristian Drinciu, cel care a ocupat funcția de director general adjunct de operațiuni timp de peste 25 de ani.

Georgiana Leulescu

Lasă un comentariu