Argeș. Jeni Dumitru, o primăriță cât zece bărbați!

IOANA-JENICA-DUMITRU-primar-Stefanesti-2Ioana Jenica Dumitru, primar al orașului Ștefănești,  aflată la primul mandat, se confruntă cu o serie de probleme, atât din partea aparatului administrativ cât și din partea consilierilor locali, care nu vor, nici în ruptul capului să contribuie la dezvoltarea orașului.

Primărița din Ștefănești a câștigat alegerile  din partea PSD, însă de curând , mai precis pe 6 iunie, a.c., Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş  i-a retras sprijinul politic pentru că nu a acceptat să facă jocurile murdare ale conducerii județene dar mai ales pentru că a descoperit în primărie o serie de probleme și ilegalități cu care nu a fost de acord.

Cu toate că este singura femeie primar din Argeș  „doamna de fier” le dă lecții de DSC_0504administrație tuturor opozanților săi și face din orașul Ștefănești, unul dintre cele mai frumoase orașe argeșene, unde sunt stabiliți majoritatea parlamentarilor, politicienilor, a oamenilor de afaceri, etc. Fiind la conducerea unui oraș cu o populație de 15.700 locuitori, implică un efort destul de mare, însă primărița a trecut cu brio de toate încercările.

La ora șapte fără un sfert sunt în primăriei, cam 14 ore pe zi le petrec aici, unde iau la mână toate documentele. La noi se depun sute de cereri,  suntem un oraș care cere mult. Oamenii vor să trăiască într-un oraș modern, cu tot confortul, însă nu știu că nu de primar ține dezvoltarea unei localități” menționează Jeni Dumitru.

cbloucri rezidentiale stefanestiCeea ce a adus echipa VGtv la Primăria Ștefănești, a fost o sesizare din partea doamnei Tatiana Popescu, care locuiește într-un bloc, dintr-un cartier rezidențial,  construit în anul 2010. Femeia reclama faptul că canalizarea nu poate prelua toate apele reziduale care vin de la bloc sau după ce plouă. Astfel că,  toată mizeria iese la suprafață și plutește zile în șir.

Întrebată despre acest subiect, primărița Jeni Dumitru a spus:   „Într-adevăr, sunt DSC_0509subdimensionate și în zonă respectivă s-a dezvoltat foarte mult, sunt foarte multe case și 3 blocuri, este Zona Brătienilor, este cea mai frumoasă zonă din oraș. Dezvoltatorul a construit acolo 3 blocuri, toată zona respectivă este o zonă privată, nici măcar strada nu este de domeniu public, nu putem să investim acolo nici măcar în iluminatul public, deși ni s-a făcut diverse solicitări, am fost nevoiți să le răspundem cetățenilor că nu avem cum, deoarece este o zonă privată, deoarece dezvoltatorul trebuie să se ocupe inclusiv de iluminatul public” ne explică primarul orașului Ștefănești, în interviul acordat VG TV Regional.

DSC_0513Primăria a eliberat certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție, în anul 2010, au fost vândute sau închiriate aceste locuințe unde oamenii spun că au aceste probleme, însă primarul, în calitate de administrație publică a făcut demersuri, a mers la fața locului și a verificat împreună cu o comisie din primărie și s-au transmis adrese către cei care sunt îndreptățiți să rezolve aceste probleme. Primărița speră că cei sesizați se vor implica și vor rezolva situația.

Orașul nu este tocmai cum și l-ar dori primărița,  necesitând foarte multe intervenții, o dezvoltare și un progres. „Avem bani, dar problema mea cea mai gravă de aici este Consiliul Local, care se opune înfrânând mersul localității. Am o serie de proiecte neaprobate de dumnealor. În această localitate, cred că locuiesc cei mai mulți politicieni pe metru pătrat din județul Argeș. De la Președintele Consiliului Județean, până la președinții de partide și consilieri județeni, locali, parlamentari, DSC_0508având 7 parlamentari care locuiesc în Ștefănești, ar trebui să ne învârtim după soare, ar fi trebuit să avem sprijinul dumnealor, dar nu există, ba din potrivă, mi s-a retras sprijinul politic, deoarece fac prea multe fapte, probabil. Vă spun eu, nu sunt obișnuiți cu proiecte atât de mari cum doresc eu să fac după această localitate, au fost obișnuiți cu mici proiecte, nu știu cu adevărat ce înseamnă să dezvolți o localitate ”  a precizat Jeni Dumitru, primarul orașului Ștefănești.

Oamenii din localitate sunt drum asfaltat stefanestide acord cu primărița, își doresc străzi, își doresc gaze, având în vedere că nu în tot orașul există gaze, însă consilierii locali timp de șase ședințe au pus piedici pentru a nu se aproba proiectul de gaze propus de primăriță. „Consiliul Local nu trebuie să aibă culoare politică când votează. Ar trebui să fie toți o echipă, uniți pentru binele localității” a menționat în cadrul interviului, Jeni Dumitru.

În 2018, când a fost prezentat proiectul de buget al primăriței, din cauza numeroaselor amendamente ale Consiliului Local când au fost tăiate foarte multe investiții, oamenii au ieșit în stradă atunci și au solicitat demisia consiliului local. „Cu toate astea nu s-a remediat nimic, Consiliul Local își continuă activitatea, mândru de ce nu face!” a jeni-dumitru.jpgmenționat primarul.

În acest moment, Consiliul Local nu este complet, având 5 locuri vacante, din cauza retragerii sprijinului politic, și nu se pot vota proiectele propuse de primăriță, în număr de 21 la această dată.

Mai multe amănunte într-un interviu la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Reporter Georgiana Raicu,  redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag.  Florin Soare, Editare și montaj, Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s