Olt. Avocatul Abraham la Caracal: Cred într-o justiție dreaptă!

pavel abraham.jpgCelebrul avocat Pavel Abraham a fost marți 25 iunie, a.c., la Judecătoria Caracal unde a pledat pentru clientul său, Goman Cristinel, într-un caz controversat, care trenează pe rolul instanțelor de judecată din 2014, însă până în prezent conflictul nu a fost încheiat. Dosarul are ca obiect o plângere împotriva soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în care victimă figurează Goman Cristinel. „Ceea ce s-a desfășurat astăzi a fost o ședință de judecată în care noi am contestat soluția de renunțare la urmărirea penală de către parchet, și clasarea în alt context. Noi am solicitat restituirea cauzei și să se continue cercetările, urmând a se efectua o serie de acte de urmărire penală pe care noi le apreciem extrem de importante pentru a fi o încadrare juridică corespunzătoare și cei care au greșit să răspundă penal, potrivit legii” a precizat avocatul lui Goman Cristinel.

Amintim că, familia lui Fluture Goman din Drăgănești-Olt este hărțuită și agresată de un judecătoria caracal.JPGclan de interlopi din aceeași localitate din 2015. Poliția nu a luat nicio măsură împotriva agresorilor, iar aceștia se tem să mai iasă din casă sau să mai trimită copiii la școală. Familia se află într-o permanentă amenințare din partea acestor rude care îi amenințe și îi bat fără ca poliția, justiția să intervină, să facă ceva. Fiullui Goman Fluture, Cristinel Goman a avut un ochi scos și a trebuit să efectueze un transplant în Turcia, cheltuindu-se foarte mulți bani.

familie agresată- Fluture Goman,Procesul s-a desfășurat cu „ușile închise”, în sala de consiliu, nefiind permis publicului sau presei să intre în sala de judecată pentru a lua parte la dezbateri. „Președintele instanței, după părerea mea, având în vedere situația de fapt în mod concret a cerut ca să fie vorba de o ședință de consiliu, deci fără participarea altor persoane, decât a celor aflați în cauză” a explicat, pentru VGtv Regional, avocatul Abraham.

Sunt sincope mari, perioade mari de timp în care nu s-au făcut cercetări, unele s-au făcut cu superficialitate, și nu este doar vina organelor judiciare din cadrul Postului de Poliție Drăgănești-Olt, ci și a procurorului de caz, care veghează urmărirea penală. „Noi ne-am străduit să prezentăm această situație de fapt, după părerea mea este regretabil că în ceea ce privește instrumentarea cauzei la Drăgănești-Olt este o lentoare nepermisă. În viziunea noastră, a apărării, noi apărându-l pe domnul Goman Cristinel, care a fost victima unei agresiuni încă din anul 2015, iar după 4 ani de zile situația nu a fost clarificată, deși era un incident în interiorul unei clădiri, cu participarea unui număr nelimitat de persoane și adevărul putea fi scos la iveală” menționează celebrul avocat.

Familia Goman și avocatul lor spera ca prin soluția ce va fi pronunțată de instanța de familie agresată 2judecată să pună capăt acestor stări conflictuale și să genereze o activitate mai intensă la nivelul organelor de cercetare penală ale poliției și ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și în acest context, ar trebui aceste dispute atât de frecvente, atât de comple5xe și cu consecințe deosebite pentru ambele familii vor fi curmate și sigur se va intra într-un comportament normal.

Dacă se va pronunța o soluție dreaptă, pe care o consider dreapta, adică o cercetare completă și o tragere la răspundere a celor vinovați, va fi de natură să blocheze noile intervenții și să blocheze un curs deosebit de periculos care creează activități formale pentru a autorități, în sensul că se fac denunțuri fără suport cu privire la alte fapte, la alte instanțe, parchete și structuri polițienești, ceea ce duce la cheltuieli extraordinar de mari pentru clienții mei și nu numai pentru ei, ci și pentru ceilalți și nu mai vorbesc de timpul pe care autoritățile îl dedică acestui fapt, de multe ori ele fiind descurajate și nu desfășoară activități perioade îndelungate de timp, ceea ce stimulează această dispută și o ridică pe noi culmi de de violențe” afirme încrezător într-o soluție dreaptă a instanței, domnul avocat Abraham.

Goman Cristinel a rămas și are o infirmitate permanentă la ochiul stâng, confirmată de medicii legiști, dar ulterior, pe baza noilor documente medicale aduse la de medicii din Turcia și România, nu s-a suplimentat raportul de expertiză medico-legală pentru a confirma acest fapt. Momentan victima are 120 de zile de îngrijiri medicale, însă cu suplimentele care ar trebui aduse, s-ar ajunge undeva la 190 de zile medicale.

Magistrații Judecătoriei Caracal au rămas în pronunțare, urmând ca la data de 02.07.2019 să pronunțe soluția în cauză.

Mai multe amănunte într-un interviu la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Reporter Georgiana Raicu,  redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag. Editare și montaj, Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s