Mehedinți. Vestita fântână cinetică din Severin intră în reparații capitale

Dată în folosință în 1979, Fântâna Cinetică din Drobeta Turnu Severin este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului, cunoscută și sub denumirea de ”Hora de la Bălăcița” a fost realizată de sculptorul Constantin Lucaci.

Impresionantă prin desing, lumini, mișcări și muzică Fântâna Cinetică dă o notă futuristă municipiului Drobeta Turnu Severin, fapt ce determină ca nu numai locuitorii dar și turiștii veniți din toată țara să admire o lucrare de artă unică în felul său, bucurându-se totodată de măreția sa.

Marius Screciu, primarul Severinului, a anunțat pe contul său de socializare că Fântâna Cinetică va intra în reparații capitale după ce s-a constatat că multe dintre componentele mobile ale acesteia sunt uzate și nefuncționale.

,,Am început lucrările de revizie capitală la unul dintre cele mai importante obiective turistice din municipiu, care de-a lungul anilor a bucurat mii de severineni și turiști. Fântâna Cinetică nu a fost reabilitată de aproximativ 41 de ani, iar în ultimele luni au apărut probleme de funcționare. Vom reabilita o mare parte din componentele fântânii și vom schimba toate piesele uzate cu altele noi. Lucrările vor fi finalizate la sfârșitul lunii aprilie pentru a le reda turiștilor, dar și severinenilor un spațiu nou de relaxare, Fântâna Cinetică fiind un reper turistic al municipiului nostru”, a ținut să precizeze Marius Screciu.

Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s