Olt. Dep. Marius Iancu: Guvernul Cîțu se joacă cu sănătatea românilor!

Dezvăluirile potrivit cărora cadrele medicale sau personalul auxiliar ( , asistente, moașe, spălătorese, etc) din spitatlele de stat câștigă salarii enorme a scandalizat întreaga societatea românească, mai ales pentru faptul că unora nu avea de ce să li se acorde sporuri pentru covid atâta timp cât nu au lucrat și nu lucrează în secțiile de terapie intensivă sau în cele în care au fost tratați bolnavii de coronavirus. Salariile de lux ale acestora au fost demascate la Spitalul Județean de Urgență din Tg Jiu, de un jurnalist local, știre preluată aproape de toată mass- media națională.

Deputat Marius Iancu

Prinși cu ,, mâța-n sac”, oficialii din Guvernul Câțu dau vina pe fosta guvernare PSD, care ar fi mărit nejustificat salariile și că banii din Sănătate s-ar duce pe acestea.
În acest sens , deputatul de Olt, Marius Iancu a declarat că noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu în loc să se ocupe de siguranța spitalelor și a bolnavilor, se ocupă de combaterea fake-news-urilor de pe rețelele de socializare.
,,Dacă Vlad Voiculescu se laudă, în plină pandemie când spitalele ard, că el are strategie de combatere a fake-news-urilor de pe rețelele de socializare, noi le demontam minciunile.
De exemplu, premierul României, Florin Cîțu minte când spune că 95% din banii sănătății se duc pe salarii și sporuri.
Fără nicio rușine, Cîțu a mărit de 10 ori suma și în loc de 9% care nu dădea prea bine, a zis 95%.
În realitate, în 2020, cheltuielile cu personalul din sistemul de sănătate, medici, asistenți si personal auxiliar a fost de sub 9%, din cele 60 de miliarde lei alocate, 12, 9 miliarde au mers la Ministerul Sănătății, 47, 2 miliarde la CAS, iar 1,51 miliarde, adica 2,5%, la investiții.
Ca fost manager de spital știu cum se cheltuie fondurile alocate și este umilitor pentru angajații din unitățile medicale să fie jigniți așa de un premier care consideră că acești oameni primesc bani nemeritati.

Spital Mioveni, Argeș


O altă minciună este că PSD nu a făcut investiții în unitățile medicale din România.
Adevărul este că nu numai medicii si asistentele au avut cele mai mari majorări salariale, dar pentru prima dată, în istoria ultimilor 30 de ani, am alocat pentru Sănătate 5% din PIB.
” a spus Iancu, precizând că în timpul Guvernării PSDs-a finalizat și inaugurat un nou Spital la Mioveni, au fost reabilitate 4 maternități din Brașov, Cluj, Sibiu și București, s-au făcut investiții pentru modernizarea sălilor de operații de la Spitalul Universitar de Urgență București, au fost reabilitate Spitalele TBC din Mioveni și Roșiorii de Vede; a fost repusă în funcțiune secția de endocrinologie pediatrica din cadrul Institutului Parhon, a fost modernizat integral Sanatoriul de Recuperare a Copiilor de la Techirghiol, singura unitate cu acest profil din țară;

De asemnea, tot pe timpul Guvernării PSD, Institutul Cantacuzino a trecut în subordinea MApN, a fost modernizat și se lucrează la producția de vaccin. La acestea se adaugă și investițiile făcute in unitățile medicale din subordinea președinților de consilii județene și primarilor noștri,. Marius Iancu a dat ca exemplu Consiliul Județean Olt care a investit în patru ani, 45 de milioane lei in unitățile medicale.
La Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a făcut modernizarea, reabilitarea și recompartimentarea secțiilor de Nefrologie, Gastroenterologie și Diabet precum și reabilitarea și relocarea spațiilor din Pavilionul Central care cuprinde secțiile de Chirurgie Plastică, Recuperare, Chirurgie Generală, Urologie, Ortopedie, Chirurgie Pediatrică,ORL, Oftalmologie, Neurologie, Cardiologie.

A fost reabilitat și dotat cu aparatură performantă sala de operații și a secțiilor de ginecologie din Blocul Materno – Infantil, dar și reabilitarea și modernizarea totală a fostului Spital de Pneumoftiziologie Scornicești, actuala secție a SJU Slatina.

Spitalul de Cronici Schitu Greci
Spitatul Cronici , Schitu Greci reabilitat

Tot în caestă perioadă s-a făcut dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul SJU Slatina precum și anveloparea unității medicale.
La Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci s-a construit Pavilionul de Gerontopsihiatrie (îngrijire bătrâni cu demențe și Alzheimer) și Adicții – toxicomanie, droguri, alcool, iar Policlinica Veche din Slatina va fi reabilitată.
,,Enumerate, sunt multe investiții, dar, într-adevăr este nevoie de mult mai multe astfel de proiecte pentru a pune pe picioare sistemul de sănătate din România.
PSD a făcut acest lucru, în ultimii ani și este momentul ca și liderii PNL și USR, partide care conduc acum România să renunțe la minciuni, manipulări și acuzații fără fond. Să își asume responsabilitatea guvernării. Românii trebuie să vadă ce pot!
” a conchis deputatul oltean, Marius Iancu.

Georgiana Leulescu

Lasă un comentariu